Helgen gav mersmak, snart öring i älven!

Vilken helg, bättre kommer det att bli ju mer man lär sig!
Fredag och lördag blev en total succé för mig själv, två gäddor på mört och abborre som betesfisk. Mina tackel som jag gjort fungerade alldeles utmärkt, jag upptäckte att det räcker med en trekrok på vajern eftersom de högg bra ändå. Vajern behövdes då det var kraftiga bit/skrapmärken på den bit som var inne i gäddkäften, päronsänke mellan 20-60 gram räckte bra beroende på vilken vikt betesfisken hade. Bägge gäddorna verkade ta försiktigt eftersom vippan inte flaggade, jag hörde endast hur bjällran lät litegrand så jag får prova mig fram. Ikväll har jag gjort om alla vajrar och knutit på nya krokar, bytt nylonlina på tafsen till sänkena och sett till att allt är klart för helgens ismete? Söndagen förresten blev även den mycket bra, behövde bara borra två hål som jag hittade abborre i, jag bytte mellan dem och det blev mat att ta hem till frysen.Dessa två var lite annorlunda, en krokad i stjärtfenan och den andra med en spigg i munnen
dsc00256.jpg dsc00259.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Imorse åkte jag nedanför Backenkyrkan för att se hur stranden vid Röbäck ser ut, planerna att börja fiska öring är kraftigt på gång. Jag får inte fiska på Backensidan eftersom man behöver vara medlem i någon klubb! Jag pratade med Daniel ”Spjutet” Ragnvaldsson (Gratulerar till landslagschansen!!!) om att fiska när det går att stå någonstans, han var förresten i någon sjö i sjämtland coh skulle ta röding. Jag fick ett mms på en fin röding men den hade han inte fått själv, hans mor triumferade och visade vart skåpet skulle stå! Själv var han mycket besviken över sin insats, kanske hänger han med till Tavelsjö på pimpel och ismete som han var mycket nyfiken på?

Jerry hade en mindre trevlig påsk med sjukdom, han åkte dit på en grym förkylning efter vårt kvällspimpel i onsdags. Abborre verkade ha kommit in i Kasholmssundet och tävling de hade på påskdagen samlade ihop ”lilla” ca 16 kilo på ungefär 100 deltagare, sik hade ingen fått förstås men nog ska vi hinna ta lite sik innan isarna lämnar oss!!

Eva min kollega på jobbet är i Saxnäs och skickade en glädjande kommentar på ett inlägg, fina rödingar hade hon och hennes man Klas fått under sin påskledighet! Rikard hade varit hemma i Sorsele under påsken och fått några fina harrar, det verkar som många haft skitfiske utom Jerry och Daniel! Winsa min kompis verkar bara ha pimplat Whiskey, jag hade lite kontakt med honom på datorn i lördagkväll när jag själv satt med en god ”Islay mist” som TK rekomenderat!

Skitfiske och njut av påsklovet!
M

1 kommentarer

  1. Läser din sida nyfiket, bra tips
    med sidan kikmete.se

    Fiskar i Tavelsjö rätt mkt, framförallt på sommeren, men provade pimpel i helgen. Hade räknat med med några abborrar, men fick 2 stora sikar till min förvånelse.

    I älven går det redan fiska i vakarna, man får vara lite försiktig bara…Hör av dig ifall du vill ha lite tips på Röbäck sidan, mkt är avhängt på hur mycket vatten som går genom turbinerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *