Ismete och bottenmete

41 år gammal men lär mig som ett barn på förskolan, enormt mycket alltså!
Cyklade förbi Blixt i tisdags och lämnade in två rullar som skulle fyllas med flätlina, självklart stod man där som ett fån och försökte hänga med. Dimensioner, märken, brottstyrka och vilket fiske skulle jag använda det till? Det jag visste var att jag ville ha två olika brottstyrkor, det blev till slut en lina på 6,8 kilo och den andra skulle tåla 14 kilo fisk eller bottennapp.
Jag lärde mig mycket om ismete och bottenmete, tydligen har jag gjort fel men fisk har jag fått:D! Jag fick många tips om vart gäddan kan jaga på vintern och rådet att prova såväl djupt som grunt vatten, visste jag vart laken leker i januari-februari så var det en av de bästa platserna att ismeta på. Ett av råden var att vänta med mothugget och att låta gäddan ta och simma iväg, det ger den tid att vända betet i munnen eftersom gäddan ofta hugger fisk på tvären då smäller man till och krokar!
¤ ”Proffsen” på ismete sätter en blykula på linan, ett lekande som skyddar knuten med en linstopper. På lekande knyts en vajer i valfri längd med en trekrok längst ner som agnas med bete. Placera betet en bit ovanför botten eller alldeles under iskanten var några av de olika råd jag fick.
¤ När ”proffsen” bottenmetar har de lina med ett beteslås och en linstopper, linan trär de genom öglan på ett päronsänke i vikt som anpassas till betesfisken. En vajer med lekande och trekrok längst ut, det gör att betet kan simma iväg och beteslåset gör att det inte kan glida ur päronsänket.

I måndags spelade vi genrep mot IFK Luleå, seger med 2-1. Dagens stjärna i matchen blir målvakten Vladimir Sudar för de räddningar han gör sista kvarten, det innebar att vi vann matchen och han kan fortsätta spela med ett stort självförtroende.
ÄNTLIGEN seriepremiären på söndag 19/4 borta på Enavallen, Enköpings SK-Umeå FC 16:00 .

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *