Umeå pike open 24/5

Gäddtävling i Täfteåfjärden, ska jag våga vara med?
Jag blev inte så imponerad på pimpeltävlingarna, en massa folk som springer omkring på isen och borra hål för att fånga småfisk! Umeå pike open lockar dock mer, en C&R tävling där man mäter gäddorna och fotar dem och sen släpper tillbaks. Det roliga är att det bara är gäddor över 75 cm som räknas, riktigt spännande!! Mina problem är att jag inte har någon båt, ingen koll på gäddplatser i Täfteåfjärden, jag kan inte jerkbaitfiska än (bara haspel) och ingen kompis som har dessa möjligheter.
Det har dock löst sig på ett otroligt trevligt sätt! Efter träningen i tisdags träffade jag IKSU-Jonas den gamla brännbollsgeneralen, hans dotter och Li spelade fotboll i samma lag när de var små. Han är lika sugen som mig att åka ner till älven för att fiska öring, jag nämde Umeå pike open och han blev alldeles till sig. – Vad säger du, jag är ju gäddfiskare, fan jag har ju stuga på en ö i Skeppsvik men ingen koll på Täfteåfjärden sa han. Jag högg som en kobra och undrade om vi kanske skulle ställa upp, det är helt klart en prioritet svarade han! Vi bytte mobilnummer och jag bad honom läsa på webben eller på Blixt om tävlingen så skulle vi höras!

När jag kom hem i tisdags e-postade jag tävlingsledningen och frågade om sista dag för anmälan. Så snabbt som möjligt blev svaret Från Alex Nelehag på Artifish som står för tävlingen, han har läst min blogg och när jag kollade in hans så visade sig att vi pimplat lake samtidigt i Sävarån. Dem hade en ”Bazooka” laddat med ismetesgrejor, det såg smidigt och praktisk ut! Jag skrev om dem i ett inlägg på sportfiskeforum.se tidigare i vintras.

Under torsdagen gjorde jag en anmälan och Team Skägg Mats ska vara med i Umeå pike open, det kommer bli så jävla roligt!! Träningsläger i Skeppsvik kommer att läggas in, bra ställe att finslipa min jerkbaitrörelser och prova alla beten som jag har i lådan! Vår inställning är att delta och ha grymt roligt, gäddor kommer vi att ta men det viktiga är inte att vinna?
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *