Som sagt, jag lär mig hela tiden!

Tavelsjö i helgen, en massa fiske blev det lördag och söndag trots magsjuka i slutet av arbetsveckan!
Lördagen var väl helt ok, enormt vacker dag med sol men kall och kraftig nordanvind som frös igen hålen. Isen var helt perfekt och det var nästan så att vi behövde använda broddar! Mycket abborre i varje hål, tyvärr är de så små att det bara är kattmat. Körde hårt med mina balanspirkar hela dagen, det var rätt bra fart i fisket så jag tänkte att kanske någon större abborre skulle gilla mina 8 och 12 grams balanser. Lena hon använde sin pirk som vanligt, hon tycker att det är roligare att ”få” fisk än att få stora fiskar så hon får nöta på så provar jag lite större grejor. Mot eftermiddagen satt jag själv och det var fisk på balansen hela tiden men jag fick inte upp den. Tålamodet tröt så jag bytte till vertikalpirk med tafs och enkelkrok, japp där satt den äntligen en liten mört. Riggar upp ett ismetesspö och släpper ner, telefonen ringer självklart och det är middag! NEEEJ skriker jag inombords jag har ju nyss lyckats få ner grejorna, det kändes bra att stanna kvar och två timmar sen till middagen ger jag upp och travar besviket hem i den mojnande vinden. Tid för käk, chips, ostkrokar, någon öl och Robinson på tv, lugnt och skönt medans nordanvinden ven runt knutarna på den gamla västerbottensgården.

Söndagen började med den vanliga sovmorgonen, jag sover fruktansvärt bra i den stugan och det är alltid lika svårt att kliva upp även om fisket lockar. Vi gick ner på isen kring 10:00, skotern är inlämnad på service och det finns iofs inte så många ställen kvar att köra på. Vi satt länge i den sköna vårsolen utan någon fisk på isen, Lena fick till slut en liten abborre som jag riggade även fast jag inte ville? En stund senare ökade glädjen och pulsen när hon höll upp en MÖRT = stor abbore. Fram med det andra spöt som jag hade knutit en enkelkrok på vajern, nu blir det abborre tänkte jag glatt och kände att något skulle hända! Vi pimplade vidare och det var enormt slött i hålen som tur fanns solen, det hände inget förutom bomfällningar (vippan signalerar men ingen fisk) och jag började bli less! Så mycket tid som jag lagt på pimpel och så många hål jag borrat men endast dragit tusenbröder!! Lena gick till stugan och fixade med lite grejor och kom ner med mackor och varmchoklad, vi satte oss i lä vid gamla badplatsen och fikade.

Jag hade glömt bort allt fiske för en stund, på väg ut igen tittar jag bort mot spöna ”äsch skit en bomfällning igen” tänker jag. När jag kommer närmare hör jag att det viner i rullen, ”JA” ropar jag och springer dit. Linan går ut med bra fart, det måste vara en gädda eller en grymt stor abborre. Jag tar loss klämman och låter linan löpa, tar ett fast grepp och väntar till farten avtar då jag vevar till och gör mothugg. Krokad fisk så jag börjar drilla den och den tar lite lina och jag vevar in, en stund senare har jag den vid hålet. Jag tittar ner och ser sidan på en gädda ahh kanske lite större än de tidigare, härlig känsla att lyckas igen fast på ”proffsens” sätt att rigga. Den dra iväg lite och jag tar tillbaks den, får upp sänket och vajern i hålet och böjer mig fram för att ta vajern. Jag ser att den är krokad perfekt i mungipan, plötsligt är den borta? Ja just det linan gick av ovanför knuten! AAAAAAAAAHH aaaaaaahhh ropar jag förbannat, jag visste att jag skulle ha bytt den där linan mot en grövre. Efter det tappade jag totalt intresset, nu får det vara nog tänkte jag och började plocka ihop grejorna. Jag tog bort all den gamla skitlinan, jag klappade på rullen och berättade att han snart skulle fånga madamer igen. Du ska få en ny fin flätlina och sitta på mitt jerkspö om några veckor, isen blir snabbt porös nu och snart försvinner den och då åker båten i. Som sagt, jag lär mig hela tiden!!!

Enköping-Umeå FC 0-1 i seriepremiären, precis vad vi behövde inför hemmeapremiären nästa söndag mot Syrianska/Botkyrka! Måndagen efter är det Zonaria och Satyricon på Idun, yeah!!

Horns up och tight lines!!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *