Pengar på banken=utrustning på Blixt

Förberedelserna inför spöfisket ökar dag för dag, hoppas jag hinner med lite sikpimpel innan isen försvinner!
Förra veckan fyllde jag min små UL-rullar med flätlina, haspelrullarna är en Shakespeare och en Jaxon som jag kommer använda till fiske efter abborre och någon bonusgädda som jag hoppas få drilla? UL betyder ”ultra lätt”, man använder oftast spinnare, jiggar (gummifisk) och mindre wobblers. Mina spön till dessa rullar tar lägre vikter ca 7-25 grams beten, det är två gamla spön varav ett av dem är mitt första haspelspö jag fick i 10-12 års ålder. I första hand kommer jag att fiska från båt med utrustningen, eftersom det är så lätta beten och små rullar så är det enklare att fiska av större områden. Vad jag vet finns det få platser kring Umeå att fiska gädda och abborre från land, gäddor står ofta och trycker i vasskanter och väntar på sina byten. Det innebär att det är enklare från båt, att kasta in mot vassen eller efter kanten för att få dem att ta betet.

Under onsdagen lämnade jag in två spinnrullar för påfyllning av flätlina, det blev lite bonusgrejor som vanligt! Den ena en Ambassadeur 6500 C3 2 speed som jag ska använda i älven för öringfiske, den andra är en Ambassadeur 5500 C3 Pro shop som ska användas till jerkfiske. 6500:an fylls med en flätlina som tål 20 kg, 5500:an fylls med 0.36 flätlina som tål 30 kg! Anledningen att det är så stor brottstyrka på linorna är att dem ska klara av att ”räta ut krokar” vid bottennapp, fiskarna som fångas är inte så stora utan det är ekonomi för att behålla beten som är svindyra speciellt jerkbait!

Jag lade undan tre jerkbait som heter Pig när jag ändå var där, 249 kr styck kostar dem och som tur var är det 25% rabatt nu. Priserna på dessa beten kommer att gå upp till 289 kr styck inom kort så Jonas gjorde sitt jobb som säljare, jag fick dock inget svar på vad som hände om jag inte fick någon fisk på de beten han krängde till mig? I samma veva påminde jag honom igen om att kolla upp mitt FTN Dual pike spö, ett spö jag beställt med två toppar. En topp för jerkbait som tar beten upp till 150 gram, det andra en spinntopp som har 80 gram som betesvikt och jag tror att det kommer att passa mig utmärkt!

Under nästa vecka räknar jag med att lägga ca 3000 kronor på fiskeutrustning, det är inräknat lina, spö, beten och lite annat smått och gott. Om jag har tur har mina syster några Ambassadeurer i sin källare, då slipper jag köpa nya inför sommarens fiske och nästa vinters ismete! ”Syrran” kommer aldrig att använda grejorna, jag har aldrig sett henne fiska och jag avlastar gärna henne:)

Skickade sms till Jerry och kollade hur sikfisket gick i Sillviken, inte alls fick jag som svar. Han var fortfarande sjuk och hoppades att isen i ”hans” vik skulle ligga någon vecka till. Krya på dig Jerry!!! Jag hoppas hinna ta någon sik med dig innan isen försvinner:D

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *