Sillviken och Kasholmspimpel

Nu är läge att äntligen få en sik, kanonväder att ta några timmar på isen för kanske sista gången?
Längtan efter sik var enormt stor igår kväll, Lena och jag pratade om att passa på medan isen fortfarande bär. Vi lämnade Felix hos Per och Tanja på Tomtebo, perfekt att han kunde leka med deras barn Espen och Line. Vi svängde in hos Jerry och Bettan i Sillviken strax efter 10 i förmiddags, vi stod och pratade en stund och sen visade Jerry oss vart han fick sina fina abborrar och id tidigare. Hängde på en maggot på den minimala myshkan och skickade ner grejorna, solglasögonen behövdes i solgasset och det var riktigt härligt. Vi fiskade i Sillviken en stund och plaskade omkring mellan hålen, ingen fisk förutom att Jerry hade ett hugg och i ivern så satte han fast sin myshka i iskanten. Jag hjälpte honom att lossa den, jag stoppade ner armen i hålet och tyckte att det var lite väl grunt bara ca 7 cm. Åh fan sa han, då finns det bara id här och bytte snabbt hål eftersom han vill ha sik! Det hände ingenting och jag kände en viss stress över att jag inte fått någon sik, Jerry har ju nästan lämnat fiskgaranti 🙂

Lena ville prova pimplet vid Kasholmen, jag kände samma sak och vi åkte dit och plaskade ut på isen där istället. Nu eller aldrig tänkte jag, kanske sista chansen eftersom vädret gör isarna väldigt osäkra nu så använd isdubbar och var inte ensam!!. Jag borrade upp ett hål och satte mig, njöt av lugnet och fågelsången när det vippan sjunker ner. NAPP ropar jag till Lena men det händer inget mer. Jag fortsätter och hoppet ökar samtidgt som pulsen kliver några steg. JAPP där åkte vippan ner och jag gör mothugg, upp ur hålet kommer en fin hög mört, va fan den som såg så silvrig och fin ut. OK tänkte jag och skickade ner grejorna igen, jga ser att det vippar till och linan går iväg så jag gör mothugg. HÄRLIGT en sik på 3,2 hekto, äntligen har jag gjort sikdebut och är mäkta nöjd. PÅ ca en timme får jag fem sikar, tre av dem var så små att de fick gå tillbaks och jag återkommer gärna för att ta dom när de blir större! LEna fick en och vi var mycket nöjda när vi åkte hem för att hämta Felix.
dsc03208.jpg (Foto: Lena Sjöblom)
Gammliavallen 16:00 för att se Ersboda- IFK Göteborg, usch vad pinsamt det blev. Jag blir riktigt orolig, vart är fotbollen i norrland på väg? Göteborg med ett mycket ungt lag snurrade upp Ersboda ordentligt med 1-8 som slutresultat, jag hade sagt det till Jerry under dagen men han ville inte tro mig. Om vi i Umeå FC inte lyckas med våra ambitioner inom en snar framtid är jag rädd för att elitfotbollen är ett minne blott. Vi har för dåliga förutsättningar, inga företag med pengar, få träningstillfällen, vad vill våra ungdomar, för få tränare och mycket mer som spelar in! Om tio år finns vi inte på fotbollskartan om utveckling fortsätter så här, jag hoppas att jag har fel!

Metal på måndag och skitfiske på er!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *