Dubbel besvikelse, Norrlands guld gav glädje!!

Fantastiskt vårväder, tid för mig själv och en otrolig matchförberedelse!
Jag fick blodad tand igår, kände för att åka och pimpla innan matchen idag. Först skjutsade jag Hasse och Eva våra hyresvärdar på flyget och tog sen sikte på Kasholmen, ringde Jerry på vägen upp och han hade haft sikfestival på morgonen. 22 stycken sikar fick han med sig hem och hans kompis tog upp 25 stycken, förbannat tänkte jag nu kommer jag för sent!

Jag kommer ut på isen strax efter 10 och möter en is full av mört, id och brax. Det är något jag har svårt för, jag anser att man ska ta hand om den fisk man tar upp eller så släpper man tillbaks den. Isen ska inte vara full av sprattlande halvdöd och död fisk, det drar dit en massa fågel och det ser inte trevligt ut!!!

Jag började pimpla och det var segt, använde den svarta lilla myshkan och snart var det några nafs och jag kan ta upp en mört. Det hugger en stund senare och en liten stackare till sik sitter fast på kroken, jag släpper tillbaks den och fortsätter nöta. Jag byter hål några gånger och får till slut ett jättehugg, fisken simmar fram och tillbaks under isen och drar i spöt, Jag ser en lång stor sik som drar i min tunna 0,10´s lina, försöker få den i hålet och snapp så sticker den iväg med myshkan i munnen och jag står där med linan. TYPISKT men ganska väntat att det inte skulle hålla för stor fisk, där förlorade jag min bästa myschka så det var bara att knyta på en annan! Jag tar upp en matsik och en mört till sen hinner jag inget mer, dags för matchsamling på Gammlia och vi ska möta Arameiska/Syrianska från Norsborg utanför Stockholm. Om det funkar så hinner jag pimpla lite imorgon eftermiddag, yr.no har förutspått regn så det verkar som att dagens pimpel blir det sista men man ska aldrig säga aldrig?

Matchen slutar 1-1, vi kvitterar med ett snyggt mål av Johan Larsson som sätter 1-1 efter att han vickat bort sin back. Simon Mårtensson blir dagens stjärna för förarbetet till målet, med sin löpning och passning till Johan iställt för att ta ett svårt avslut! Moget spelat och mycket bra gjort!! Vi borde ha borde ha vunnit matchen, kraftigt besviken att vi inte tar tre poäng.

Norrlands Guld har åter uppstått, Umeå FC´s klack sjöng hela matchen och ibland fick dem med sig de ca 1200 besökarna på ”Vallen”. Ni gladde mig och många andra nya och gamla UFC´are som saknat ett engagemang för läktarkulturen 😀 Väl mött och välkomna åter!!!

Imorgon smäller det, Satyricon med Zonaria som förband på Idun! Metal för hela slanten och självklart kommer en kortare recension på konserten under veckan.

Ha kul och må bra!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *