Förberedelserna fortsätter


Inför mitt och Jonas deltagande i Umeå pike open som ett lag har jag ordnat med en sponsor som hjälper oss med lite utrustning och kläder. Allt är nu ordnat och kläderna borde vara på väg från Intersport till Jannes screentryck, igår ringde jag Blixt-Jonas och kollade om han kunde hjälpa mig att välja lite utrustning. Han ”verkar” veta och är kunnig om vad man behöver eller så försöker han bara lura mig för att vinna tävlingen själv 😀 Jag skojar bara, jag tycker att ni har riktigt bra service och kunskap om det jag frågat om och vill ha hjälp med!! Stort tack!!

Innan träningen ikväll åkte jag dit för att kolla vad han valt ut, han hade plockat ihop en avkrokningstång och avkrokningsmatta/vågnät som jag visst att jag ville ha och behöver! I övrigt blev det fem ”jerkar” och det är riktigt ”coola” namn på de här betena, lådan har alltså blivit kraftigt uppdaterad med beten som har olika förutsättningar i vattnet!
Uppifrån och ner! Avkrokningstång, Slider, Z-tail, X-buster, x-rap subwalk och Viper
dsc00301.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Om allt går i lås så åker vi och drillar madamer efter jobbet på onsdagen, jag hoppas verkligen att väderprognosen stämmer så att vi kan åka ut till havet. Jonas är riktigt peppad och det är jag med, det svåra är att få kontakt med honom så jag håller tummarna för några timmars fiske.

Lådan med beten och tubflugor är påfylld, älven är riktigt lurig att fiska i och man får vara beredd på att förlora utrusting. Det är det värt, känslan att stå där och känna hur grejorna sveper iväg i vatten och spänningen att vänta på hugg är olidlig!
dsc00302.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Jag har semester på fredag för att ha öringpremiär, fiskekortet är betalt och klart så det ska bli riktigt roligt! Felix ville följa med så det ska bli intressant att se hur länge hans tålamod räcker, farmor kan vara barnvakt om han skulle ändra sig? Det tackar vi för eftersom Lena och jag vill ha ett riktigt skitfiske? På fredag eftermiddag bär det åter till Tavelsjö, träningslägret fortsätter även under lördagen och handlederna ska få sig en ”duvning” igen.

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Du vet att det alltid finns barnvakt på Tomtebo. Ditt fiske får ju inte falla på en sån skitsak som barnpassningsfrågan.

  2. 😀 Tack Per, då vill jag att du tar ledigt från jobbet på fredag så är ni barnvakt Hahaha! Jodå har tänkt på det, det är ju tur att de har roligt tillsammnas! Skitfisket är viktigt men ibland funkar det inte!
    M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *