Äntligen gädda igen!


Försökte få kontakt med Jonas som vanligt, det är inte enkelt kan jag lova och det gäller att ha tålamod. Han ringde till slut upp mig och meddelade att han inte kunde fiska idag, varken i havet eller sjön. Det var tråkigt men vi hann planera en del, när det gäller förberedelser så är vi långt framme och vi har fått bra hjälp av de kontakter vi har för att få en bra dag 24/5 i Täftefjärden. Längre fram kommer jag skriva om vilka som hjälpt oss, i nuläget kan jag inte göra det förrän allt är klart!

Jag bestämde mig för att åka ensam till Tavelsjö, jag behöver träna min handled och prova alla olika beten för att se hur de uppför sig i vattnet. Det var riktigt skönt väder men det blåste en del, jag fiskade av några vasskanter där vinden låg på men det hände inget. Jag tog mig bort mot Lövön och rodde in i vassen, drivfiskade en stund och rodde runt lite när vinden mojnade av och det blev spegelblankt på sjön. Strax före klockan 18:00 ser jag ca fem meter från båten hur en skugga glider fram, helt plötsligt kastar den och hugger min flytande ”salmo slider”. Blixt-Jonas hade rätt, betet var riktigt bra och jag kunde efter ”lite” kamp lyfta upp min första ”jerkgädda” i båten. I samma veva som jag gjorde det ringde Lena och undrade hur det gick, stolt berättade jag om min fångst och hon fick höra vikten direkt i mobilen. Tyvärr hade jag inget måttband med mig, jag tror nämligen att den gäddan hade kvalat in till 100-klubben för gäddor över en meter.
090513jerk784kg.jpg 7,84 kg (Foto: Mats Söderholm)

Inget mer hände så jag åkte bort mot vassen vid Tavelsjövägen, jag hade provat alla beten och hängde på ”salmon” igen och började dänga. Telefonen ringer igen och nu var det Felix, det intressanta var att jag höll på att drilla gädda igen. Lite svårt att vara själv i båten och koncentrationen på vad Felix sa var svår, jag fick kämpa lite mer med den här men till slut fick jag ett bra gälgrepp och känslan av total triumf vällde över mig när jag landade fisken!! Det var enormt skönt att se den lilla ”våg” som närmade sig ”jerken” innan den högg och jag kunde göra mothugg, HÄRLIGT!!!! Den var lite mindre men längden var helt OK igen, i gäddtävlingen räknas inte gäddor under 75 cm så det gäller att pricka rätt.
090513jerk438kg.jpg 4,38 kg (Foto: Mats Söderholm)

Ingen matgädda blev det, det var ganska skönt med C&R för att slippa stå och rensa fisk mitt i natten! Det börjar närma sig 21:30 när Lena ringer igen, vi pratar lite och jag ser plötsligt en ”stor” gädda attackera min ”papegojpig”. Jag har tyvärr lite för bråttom och missar mothugget med minsta möjliga marginal, ja ja så är det med fiske 🙁 Det blir inget mer hugg eller fisk i båten, jag startar motorn och ger mig av hemåt. Torsdagen blir klassresa med Felix, vi ska besöka Rödbergsfortet i Boden och Teknikens hus i Luleå vilken blir en trevlig utflykt för mig och Felix. Fredag står i fiskets tecken och jag räknar med att hinna med både öring och gäddfiske, SKÖNA timmar med spänning, matfisk och C&R.

Skitfiske på er också!!
M

4 kommentarer

  1. Jodå, jag börjar få till det! Längtar efter att dra lite havsgädda, lite mer kamp än i sjön! Roligt med så många lag i UPO, ses då! M

  2. Nu jäsiken börjar det likna nåt. Tidigare har jag sett din blogg som humor, ”fiskaren som aldrig får nåt”….men nu är bloggen plötsligt riktigt seriös. Grattis!!!

  3. Kul att du fick bända lite gädda på jerkgrejerna. Hade hoppats att ta mig ut på söndag och köra lite jag också. Kanske man skulle prova tavelsjö om de lossnat där. Skitfiske! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *