11 gäddor och 3,9 kg gäddfärs


Jonas min fiskevän ringde mig på onsdag eftermiddag, hans planer hade gått om intet gällande utrustning, sponsorer och annat som ska hjälpa oss att ha en bra söndag under Umeå pike open. Han har skaffat jerkutrustning och har dängt grejorna i Skeppsvik för att komma in i det, det gick riktigt bra fast han sagt att han inte skulle fiska så? 6 gäddor i hyfsad storlek hade han fått, en massa abborrar på spinnare och i mjärden hade det även blivit!

Efter jobbet på onsdag åkte familjen till Tavelsjö, Lena och jag satte oss i båten direkt och åkte ut några timmar. Fick fisk på andra kastet, när det kom närmare såg jag att den var krokad i magen? Usch det var inte roligt att skada en liten gädda på kanske 4 hekto! Vi åkte vidare i vassarna och hängde på den betrodda ”salmon” och vips hade jag en gädda på 3,82 kg, åkte sen kring Storön och Lena fick en lite större gädda som fick gå tillbaka som de andra utom den som var skadad! Där missade jag en stor gädda som högg på ”pig´en” en meter från båten,det finns fisk där men det är lite segt!
090520jerk382kg.jpg (Foto: Lena Sjöblom)
Kristi himmels blev ett gäddinferno enligt mig, jag är inte van att få så mycket fisk och jerkandet sitter snart riktigt bra. Under dagen sa jag bl a där står en fisk, jag kastar dit och får direkt fisk på kroken och Lena blir alldeles knäckt och tycker att jag har ”för” mycket tur? Ena stunden säger jag, det skulle vara roligt att få gädda på det här draget! Japp, jag hinner bara jerka in betet så sitter en gädda någon meter från båten! FANTASTISKT!!!!! I nuläget har ”pig´arna”,”salmon”, ”x-buster” och ”x-rap subwalk” visat sig vara riktigt bra jerkar. Jag har fortfarande en hel del jerkar kvar att prova, det intressanta blir att se vad som fungerar i havet jämfört med sjön. Idag var det soligt och fint, alla jerkar med glitter och ljusa färger fungerade bra. Umeå pike open på söndag med 25 lag anmälda, Alex och de andra arrangörerna måste var riktigt nöjd. Jag har ingen aning om de andra lagen, det skiter jag iofs då jag är där för att ha roligt och utmana havets gäddor!
090521jerk402kg86cm-01.jpg 090521jerk402kg86cm-02.jpg 090521jerk386kg83cm-02.jpg 090521jerk386kg83cm-03.jpg 090521jerk4442kg84cm-01.jpg (Foto: Mats Söderholm och Lena Sjöblom
Kanske blir det öring i älven på lördag morgon, Felix åker till Ö-vik med farmor på fredag förmiddag. Det innebär barnfri helg

Grattis Li 20 år 21/5, vi älskar dig och ha en bra födelsedag!! Grattis Lena som fyller år 22/5, KåK
Skitfiske
M

1 kommentarer

  1. Mycket trevlig blogg mats. Vi har jagat gäddorna i tavelfjärden i veckan. Inga större men många. Lycka till nästa helg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *