Tavlefjärdskanalen med Jerry


Dags att prova Tavelfjärdens utlopp, jag har hört att det finns mycket och stor gädda där. Jag hade bestämt mig för att min Zam-tail skulle ge resultat, jag kastade ett antal kast men inga påslag. ”Jerken” är rätt tråkig att fiska, den stora jiggstjärten fladdrar på och den vickar bara lite på sidan och sen tillbaks. Krokarna har lätt att fastna i varandra och det hände gång på gång, när jag lyfter upp ser jag att det sitter en fisk på. Premiärhugget på betet blir en ”snorgärs”, inte precis vad jag hoppats på men fisk är det!
090526tvay-snorgars.jpg Två snorgärsar (Foto: Mats Söderholm)
Jag byter runt på lite olika jerkar, det börjar vaka kring oss och vi ser lite ryggfenor på gäddor som simmar omkring. Jag provar min Salmo papegoj och kastar ut mot ett björköverhäng, fan vilket bomkast utbrister jag. Jag ”jerkar” in och det smäller på ordentligt, fisk ropar jag och får en liten kamp som var riktigt trevlig. En hungrig utlekt madame gillade gången på ”salmon” det verkade vara en bra färg för det bruna vattnet som var ganska grumligt. Jag förbereder mig för att ta upp den när Jerry börjar tjata om håven, jag lyfter upp damen och självklart får jag några småsår av gälbågarna som är vassa och det blev håven ändå.
090526jerk464kg90cm.jpg 4,64 kg/ 90 cm (Foto: Jerry Lindqvist)
Härligt att äntligen få fisk igen, jag byter till Pig firetiger och fortsätter fiska, det går några kast så sitter nästa på samtidigt som jag landar den säger jag till Jerry ”2-0” till mig!!!! Jag står och njuter av sällskapet och vädret samtdigt som jag ser Team Mieko fishing sjösätta sin båt för ett pass inne i fjärden, hoppas ni fick bra därinne! Några timmar senare åker vi till Kassundet där vi pimplade sik i våras, det är inte djupt så ytbeten blev valet. Det vimlade av gädda, en gädda stötte min X-rap subwalk fyra gånger utan att hugga trots alla försök jag gjorde för att locka den! Jerry får äntligen hugg på en fin som tyvärr släppte två meter från båten, han tog till slut en men han behöll ingen eftersom han redan fått mina två. Jag tar en gädda till på ”salmopapegojan” och har massor av följare. Hängde på min stora Viper och bärjar ”jerkveva” in när det blir en stöt, en stöt till och den följer hela vägen utan att ta. En meter från båten ser jag den största abborre jag sett i vattnet, inte konstigt att den inte högg då betet säkert var för stort!

Vi avrundar med en kopp kaffe, jag ”bannar” mig själv för att jag inte hade med andra lådan, där hade jag andra ytbeten som hade varit perfekt för de platser vi fiskade på. En trevlig och härlig kväll avslutades med en kopp kaffe och nybakta bullar, vi var överens om att det var för små gäddor för mina enorma ”jerkar” och det kändes bra som bortförklaring! I bilen på vägen hem ringde jag Kent och Patrik för att kolla hur det gått på Holmön, ett gäng abborrar och några gäddor blev rapporten där de satt med en öl vid eldstaden.

Skitfiske!
M

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *