Tafstillverkning och nya beten


Lena var hemma lite snabbt på lunchen och frestade mig med ett sms idag, hon berättade att mitt kuvert från Li i USA har kommit. När jag kom hem rev jag upp två kuvert, ett med beställningen som innehöll fem artiklar och det andra var en Pig som jag köpt på Sportfiskeforum. En tunn vajer Malin BOA titanium som håller 18 kg vilket borde räcka långt, den håller sig rak och ”skruvar” sig inte i kontakt med vassa gäddtänder. En vajer AFW tooth proof, en lite tjockare och stelare vajer som håller för 39 kg. Beteslås Roscoe duolock i passande storlek till både älvsfisket och ”jerkandet”, Crimps om man inte vill knyta vajrarna i kroken eller lekandet så kan man bara trycka ihop dem med med en tång. Butiken hade skickat fel fluorocarbonlina på ett tafsmaterial som jag köpt, jag fick 12 kg lina men hade beställt 25kg. Flourocarbon är rätt grov men är osynlig i vatten, den är stark och väldigt tålig för vassa tänder.

Jag kontaktade genast Tackledirect för att kolla vad som hänt, det kan bli struligt ibland och man kan inte bara gå i in butiken för att ordna till det. Det är första gången jag gjort beställning på det här sättet, vet man vad man ska ha är det klart värt det. Priserna är helt andra och jag har tur att Li bor där nu, annars hade jag gärna gått på Blixt sport eftersom de är så kunniga och man kan åka bil dit! Jag har gjort en ny beställning från USA på diverse krokar, beteslås, lekande och tre Heddon beten. I eftermiddag köpte jag även fyra Salmo slider i olika färger som både var sjunkande och flytande. HÄRLIGT!!!

Jag har redan gjort några tafsar, två stycken ska Jerry få eftersom jag lovade honom det på ”Finlandsfärjan” i tisdags. Han hade klara problem med sina tafsar, de två han får av mig kommer att räcka långt eftersom han ändå inte får någon fisk 🙂 Det ska bli spännande att prova den stelare tafsen, hur betena fungerar jämfört med titanium och flourocarbontafsarna som jag redan provat. De som skriver på forumen anser att det är en smaksak vad man använder, är gäddorna tröga kan det var bra med fluorocarbon så det gäller att prova sig fram.

Lördag är det äntligen match igen, Umeå FC-Brage 17:00 Gammliavallen. Väl mött!!

På lördagkväll är det ”metal” igen med H.E.A.T, Jorn Lande och Whistesnake som spelar på kajen i Umeå. Felix är född till Whitesnakes Greatest hits, vi hade med den skivan i förlossningssalen och tråkigt nog gillar han inte alls ”metal” 🙁

Metal and keep the lines tight!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *