Mete i Skeppsvik


När jag kom hem från jobbet på måndagen mådde jag skitdåligt, ledsen och besviken la jag mig på soffan och kunde inte slappna av. En stund senare skulle jag träna med Umeå FC och köra ett pass med målvakterna, trött och slut sa jag till Lena att jag måste åka och fiska och samla min tankar. Hon tyckte att jag skulle ta mig ned till älven efter träningen, själv var jag mer sugen på att titta på ett guppande flöte i Skeppsvik. Innan träningen svängde jag förbi Blixt för att köpa lite mask, där träffade jag Marcus i Team Mieko fishing (han har förövrigt längre skägg än Daniel Nordström!). Han undrade hur det gått med gäddfisket, kanske hade han läst om mitt bompass? Själv dängde han till med att de fått väldigt mycket gädda på djupet och med stora gäddjiggar, om jag förstod honom rätt hade de ett snitt på ca sex kg. Det är enormt bra snitt och jag hoppas att de fortsätter med sitt skitfiske 🙂

Strax innan 20:00 slängde jag ut första gången, det var ganska vågigt och blåste kallt där jag stod i skuggan och huttrade.  När jag stod där kom Mike som är lärare på Grubbeskolan, vi pratade en stund och  hans avslutning var självklart ”lycka till” och jag svarade konstigt nog ”tack”. Vågorna och vinden avtog och korken förvinner snabbt, jag drar till och upp kommer en fin matabborre på 2,5 hg och nästa kast tog jag en till men den var lite mindre. Tack Mike, jag ska sluta och skrocka om ”skitfiske” och inte bry mig men jag kommer använda det själv ändå! Strax efter 23:00 har jag fått nåra mörtar till men inga fler abborrar, löjorna hoppar och det verkar vara jagande fisk men min mask vill dem inte ha? Mörtarna behåller jag för att prova med endera bottenmete eller flötmete efter gädda, självklart kommer jag använda levande betesfisk om jag får någon samma fiskepass!

Skit samma, det var enormt rogivande att sitta där och jag mådde mycket bättre när jag kom hem. Hemma tog jag hand om utrustningen och filéade abborrarna och frös in dem för senare tillfälle! Klockan börjar närma sig 01:00 men jag kan inte sova, det blir att surfa runt på Fiskesnack, Sportfiskeforum och Tradera innan jag kommer att lägga mig och sova någon timma!

God morgon!
M

3 kommentarer

 1. Hej.
  Njae… är inte med i Team Mieko.
  Men fiskar mycket med Robert som är med där.
  Var under förra veckan som vi hade det fina snittet på ca 6kg.
  Men me kallvädret som kom nu så har det försämrats radikalt.
  Vi va ut i 2 båtar idag, största landades av Lars, 8.04kg.

 2. Tjena! OK, min missuppfattning! Det är ändå ett skönt snitt ni hade, ska ut på ”tarmgrundet med mina gäddjiggar i helgen och se om det lurar några madamer där!
  Skitfiske! M

 3. Hoppas mjukbetena fungerar. Har ju varit varmare inatt så det kanske är lite mer aktivitet på gäddorna idag. Hoppas du såg att jag svarat på din fråga på bloggen. Skitfiske!

  Mvh Markus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *