Hugg på ”bullen” och fisk på ”z-tailen”


Lördag kväll och kastarmen känner sig pigg, sugen som fan på att ta mig ett andra pass för dagen! Lena och jag besökte Lövön på lördag em utan fisk i båten, Lena hade ett fint hugg som hon stod och sov på som tom jag hann se! Vattentempen var 14 grader med nordlig vind, ganska skönt att fiska i lä för ute på sjön gick vågorna höga. Makke fortsätter med sina råd omTavelsjö´n, det uppskattas enormt och det gör att suget ökar! Han  har bott här och kan sjön ännu bättre än Affe? Tekniken med ”bullarna” känns bättre och bättre, i eftermiddag gjorde jag mindre rörelser för att locka fisk och det blev inte lika ansträngande för kroppen!

Jag köpte en vattentermometer idag, jag läste en fiskeblogg av en annan Markus som skrev om gäddornas humör utifrån vattentemp. Det är riktigt intressant så det kommer jag att följa upp och se hur det stämmer! Det verkar som att många av de människor jag mött i ”fiskesvängen” är enormt engagerade och intresserade, det passar mig alldeles utmärkt då jag är likadan. Något vi alla verkar ha gemensamt är utrustning, alla verkar vara riktiga ”prylbögar” som man brukar säga utan att jag vill kränka någon! Det är rullar, spön, linor, beten, sänken och flöten osv osv osv, något som är intressant är att många delar med sig av sina erfarenheter vilket är roligt. Visst finns det dem som inte vill släppa sina ”guldställen” men det är inte många som jag upplevt det,  Lasse som har kikmete.se han lägger tom ut gps-positioner på sina fiskeplatser!

Klockan är strax efter midnatt och nyss inkommen från andra passet, fokuserade ikväll på ”bullarna” och ”zam-tailen” och det blev ett kämpande! Ankrade vid en djupkant och släppte ut ”tailen”, hugg direkt men det var jag inte med på. OK, jag ska nog få den att fungera med tiden? Orkade inte åka så långt så Tavelsjövägen passade alldeles utmärkt, nära och där har jag fått fisk förut. Det var 13 grader i vattnet men ingen gädda var hemma, bytte stjärt på ”tailen” och på andra kastet kniper jag en liten ”snipa”! Det blev den dyraste gädda jag fått! När jag lyfter upp gäddan i tafsen så viftar den till med stjärten och ”plask” låter det, sakta ser jag min avkrokningstång singla ner mot botten. Tur att jag hade kombinationstången i fickan så jag slapp riskera fingrarna!
DSC03484.JPG Bildbevis, Zam-tailen har gett fisk!! (Foto: Mats Söderholm)
Jag börjar bli trött och väljer att avsluta vid en grynna längs Vindelvägen utanför Sundlingska. På med ”bulle” igen och ut med den, jiggade hem den några gånger och vips så hugger det något enormt. Spöt skakar till och jag missar mothugget, nog är det väl förbannat att jag inte kan göra ordentliga mothugg! Besviken och arg på mig själv åker jag till stugan, hoppas att yr.no har fel om söndagens väder. Kanske blir det lite båtpimpel eller flötmete under söndagen, det är inte roligt om det regnar som prognosen säger. Jag ska hit igen på tisdag kväll för revansch om Affe och Elsa är barnvakt, då kanske Lena följer med och vattnet är varmare och gäddorna piggare?

Skitfiske
M

1 kommentarer

  1. Kul att du fick nåt i alla fall och även fick känna på något större som provsmakade din bulle, kanske sjöns monster?

    Ibland då gäddorna är försiktiga och inte riktigt på hugget så stöter de bara till betet eller hugger lätt i svansen och då spelar det ingen roll hur bra du är på att göra mothugg då ingen krok ändå är i deras käft, en klen tröst? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *