Snipor och dubbelhugg


Makke kom till Tavelsjö på onsdag eftermiddag, vi fixade iordning båten och siktade på sundet mellan Lövön och Kammen. Där är det mellan 7 och 13 meter djupt enligt ekolodet, jag måste skaffa ett sånt!!! På andra kastet smäller det till, ”bullen” flyger iväg och jag har trassel på rullen, förbannat tänkte jag är det en sån dag? Jag förlorade betet och bytte snabbt till extrarullen för att fortsätta ”dänga”! Det går inte länge förrän Makke ropar fisk och plockar upp en fin två kilos gädda som svalt hela ”bullen”, den var så skadad att jag behöll den åt Affe och Elsa. Vi drivfiskar och när jag är på väg att veva upp hugger en gädda på min ”bulle” men den missar eftersom jag hann se den försent och vevade till. Jag har ett ”nafs” ett tag senare men inga fler fiskar, vi flyttar in i vassen på västra sidan av Lövön och ”jerkar” en stund men det är lika tomt där!

Vi flyttar mot grundet mellan Lövön och Långön för att prova skitfiske, ett bottennapp var i stockar sen börjar det lossna. Bägge tar upp fisk och släpper tillbaks, jag ropar fisk och börjar veva in. Makke säger samma sak och vi har dubelhugg, vilken tur (?) att det var småsnipor och inte 100-klubbare för då hade det blivit jobbigt!
DSC03494.JPG Dubbelhugg (Foto: Mats Söderholm)
Min gädda i dubbelhugget krokas perfekt i den vasstandade käften, jag släpper tillbaks den efter lite pillrande med kameran för att få en bra bild. Inte konstigt att jag vill använda avkrokningtång,blev ju tvungen att köpa en ny sen min förra ”snipa” sprattlade ner den gamla i vattnet!
090617jerk.JPG Vassa tänder (Foto: Mats Söderholm)
Vi åker tillbaks mot ”tarmgrundet” för att prova där, jag lär mig ju längre tiden går och tekniken börjar fungera bra. Vi får ingen fisk och ryggen börjar kännas stel, vi fortsätter ändå dänga och nöta på utan att få utdelning. Vi provar djupkant efter djupkant för att hitta gäddorna, de verkar inte vara hemma så till slut ger jag upp. Snuset är slut, hungrig, trött och väldigt sugen på att ta en pilsner i stugan, ca sex timmar i båten och mitt tålamod är slut med för lite fisk på så lång tid!!!

Makke fick en gädda på ”bulle” och tre gäddor på en stor ”papegoj zalt”, jag fick en gädda på ”papegoj salmo” och två på ”zam-tail”!!! Fyra hugg hade jag iallafall på ”bullarna” och det var riktigt spännande och roligt att dra/studsa det stora betet på botten. Det verkar funka men jag förlorade en ”bulle” tyvärr, ett kommande inköp blir det så fort jag får lön så att jag kan fortsätta att leta efter ”krokodiler” på sjö, älv eller havsbotten!!

Skitfiske
M

4 kommentarer

  1. Lysande blogg Mats. Men lite bilder så man har nån aning var detta tarmgrund ligger. Gamla ” jag berättar inte var jag fiskar”-stilen är ju så tråkig. Skitfiske

  2. Hej!Tarmgrundet ligger på ca 5 meters djup, det finns utmärkt på en karta i ”Fiska i Umeå” häftet!Går inte att visa vart det ligger med bilder! Däng på grbbar!
    M

  3. Trevligt med lite fisk i båten. Synd att du förlorade en bulle. Jag har funderat på att beställa lite fler också från beoutdoor (fishit), där finns de för 149:- (trepack). 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *