Midnattshugg på ”Vipern”!


Vi åkte direkt mot grundet vid Långön och ankrade utanför djupkanten, jag började dänga och Lena spinnfiskade som vanligt. Hon ledsnade snabbt och började pimpla istället, det är som hennes grej och det hjälper nog till att hon är lite rädd för gäddorna! Hon drog upp lite matborrar, en var riktigt fin och vågen hamnade på 3 hg. Hon satt och smålog hela tiden efter det och var skitnöjd, hon tyckte att det var länge sedan hon fick en så stor. Jag har aldrig sett henne få en så fin abborre, hon drar mest småttingar som Affe röker och knaprar i sig!
090618-01.jpg 090618.jpg 090618-3hg.jpg (Foto: Lena Sjöblom & Mats Söderholm)
Nära att jag förlorade en bulle till, lintrassel bland de första kasten igen på den rulle som fungerat absolut bäst. Där förlorade jag massa lina för det gick inte att reda ut skiten, jag bytte då till reservrullen men vågade inte fortsätta med ”bullarna”.Vi drivfiskade lite och fick ingen mer fisk så vi flyttade till grundet mellan Lövön och Granön, jag vågar mig på ”bulle” ändå och det går bra men ingen fisk. Bytte bete  och dängde iväg, japp där satt en liten ”snipa” och kastet efter fick jag en till. Vi drev ner mot vasskanten vid Granön där jag får hugg igen, en större sa jag direkt men när den kommer in så har jag krokat den ”lilla” i ryggen? Lena börjar tröttna och jag släpper av henne på bryggan vid Sundlingska.

Själv kör jag mot en vik som fått södervindar hela dagen, 14 grader varmt i vattnet och jag kände på mig att det skulle bli fisk på kroken. Visst fick jag det på min ytgående ”viper”, missade hugg fick jag också och Blixt-Jonas hade rätt vilken ”action”! 1:a skrämmer skiten ur mig, den kommer med en enorm kraft från djupet och visar upp en stor vit mage, 2:a gäddan missar hugget och hoppar över betet, 3:e är lika snabb och smäller på betet och jag krokar långt från båten men halvvägs släpper den, 4:e gäddan krokas också men släpper nära båten! FAN ropar jag ut i natten, jag tittar på krokarna och skyller på dem. Nu har jag bytt krokar på den så nu blir det nog midsommarnattsfiske, ta det lugnt med ”drickat” och åka och fiska istället!

Glad midsommar!
M

1 kommentarer

  1. Snygg koja Felix!
    Snygg borre Lena!
    Måste säga att din fiskeblogg växer Mats. Alltid nånting nytt som fascinerar mig att läsa vidare.
    Ha en skön midsommar-helg, Bubben

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *