Midsommardagen


Pass 1
Lena och jag drog till grundet vid Långön, fokuserade på jiggfiske och var ute efter de stora abborrarna. Det dröjde inte länge så skrattar Lena till och visar upp en underbar fisk, problemet blev att den krokat så djupt så alla andra ”borrar” nog hann försvinna. Själv fastnade jag i en av sjöns alla pinnar som sticker upp lite överallt, förlorade en jigg och en FC-tafs igen på ett ”sketet” bottennapp. För länge sedan har de stoppat ner grantoppar i botten på olika ställen, anledningen enligt Affe var att skapa lekplatser för fisk. Nu är de bara jobbiga pinnar som man fastnar i lite nu och då, de har fyllt sitt syfte men nu är det bara irriterande!! Lena tog upp två fina abborrar till och jag var resultatlös, hade några hugg på pirken men jag var inställd på jerk och jigg så det var inte konstigt att jag missade.
DSC03505.JPG
Vi flyttade oss mot djupkanten mellan Lövön och Granön, perfekt tänkte jag att rullen var inkörd för lite ”bulldängande” på djupet. Kastade ut och ”bullen” flög iväg med mitt kroktackel och titaniumtafs, linan hade skurit ner i underliggande lager på rullen och så var jag av med en till ”bulle” till. Två ”bullar” förlorade och inte en gädda är tagen, det blir en beställning till veckan för att fortsätta nöta detta fisket. Extrarullen på igen och ”zam-tailen” på en ny tafs, fick direkt två stötar och gjorde ett utomordntligt mothugg och plockade upp en kilos gädda som blir mat till Affe och Elsa! Lena hade ett jättehugg på pimpel, fisken är nästan vid ytan då tafsen går och fisken försvinner med kroken i munnen. Hon tyckte att det var en abborre men var lite osäker, hon blev riktigt besviken och ville nöta på en stund till. Det blev inget mer, vi vände hemåt efter 4 timmar hungriga och törstiga

Pass 2
Fiskade under kvällen vid djupkanten av Svartviken, har inte vetat att den heter så utan kallat det ”utanför Martin”. Fokuserade på ”vipern” och ”zam-tailen” för att få uppleva lite roliga hugg, vi drivfiskade och jag sa till Lena att vara beredd på ös. Jag hade ett riktigt monsterhugg som skrämde skiten ur Lena och jag skrattade med höga förväntningar i kroppen. JO TJENA, det var totalt dött förutom en följare och några små pimpelborrar!! ”Vipern” är enormt spännande att fiska, jag står på spänn hela tiden för att vänta på en attackerande hungrig gädda. Det händer inte så mycket med den när man ”jerkar, den zick-zackar sig fram och om man vill kan man spinna in den strax under ytan. Fruktansvärt roligt fiske, det kommer att bli många pass med den i sommar. ”Zam-tailen” Börjar också ta sig, de hugg jag fått på den har varit småfisk men väldigt aktiva hugg och jag längtar till en större den! Det positiva ikväll var att jag fick en massa mört av Lena att meta med. De ligger nu infrusna för framtida fiskesvängar, i sommar ska jag lära mig botten och flötmete med död och levande betesfisk. Levande betesfisk kommer att gå från spö till spö, jag kommer inte att spara mört i någon sump!!

Ca 22 timmar fiske har det blivit sen tisdagkväll, 7 smågäddor har det blivit och det är jag mycket missnöjd med:(!  Det var många båtar ute och fiskade idag, kanske har de blivit ”peppade” av mitt skrivande om sjön eller så passade de på i det sköna vädret? Ska beställa ”bullar” i veckan, nästa helg blir det Ö-vik och mina gamla fiskevatten. Felix ska till farfar Staffan i veckan, vi jobbar men åker och hämtar honom och hälsar samtidigt på över helgen. Gädda, abborre och kanske havsöring kan det bli, den som fiskar får se!!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *