Guppande flöten


Lena och jag rände runt på förmiddagen och gjorde ett ”gäng” ärenden, underbar sol men vindarna var lite kalla. Frågade henne om vi kanske skulle besöka Skeppsvik för att se om abborrarna var hemma, jag skulle träna ikväll och besöka Umeå FC´s styrelsemöte efteråt så vi hade någon timme över. Vi packade med oss smörgåslunch och kaffe, innan vi åkte svängde jag in på Blixt som vanligt för att komplettera utrustningen! Ovanligt?

Strax efter 13:00 slängde vi i flötena och satt på varsin sten, solen värmde skönt men det var lite blåsigt så flötet drev iväg rätt snabbt. Perfekt, bland de första doppen jag gör kommer en mört, underbart kände jag dags att flötesmeta med levande betesfisk. Jag riggar på mörten och kastar ut, det blir ett kort kast och den orkar inte riktigt simma iväg. Upp med grejerna igen och slängde lite längre, jag väntar på att det ska driva ut av strömmen. Flötet står still, BOTTENNAPP på mete så enormt klantigt!!! Det enda jag får tillbaka är flötet och resten av grejorna är borta, jag svär både högt och tyst för mig själv och inser att jag kastat bort min första riktiga chans att prova flötmete med betesfisk.

NÅJA, jag sinnar mig och fortsätter kasta i kanalen och låter flötet driva ut till önskat avstånd, jag fiskar av rätt rejält och hittar till slut där dom står. Några svep senare försvinner flötet ordentligt, jag gör mothugg och upp kommer en matborre. Jag plockar två till i snabb takt och sen avtar det förutom någon enstaka liten stackare, plötsligt är flötet borta! Spö´t vippar till och jag mothugger, vilken tyngd och några vevdrag senare släpper det och det är bara att börja om. Inget händer och Lena misströstar, det är ju hon som brukar få småborrar men idag är det jag som triumferar. Mitt flöte gör en tvärdipp och jag är med, flötet sticker iväg under vattnet. Jag håller emot och vevar för fullt, abborren simmar rakt in i kanalen och släpper av sig själv. Jag ledsnar och börjar jigga för att kanske få något, massa bottennapp men som tur förlorade jag inga grejor och känner mig riktigt nöjd.
DSC03508.JPG
Blodad tand får jag lätt, nu ska jag fixa till min nya ”amba” och efter det blir det att ordna några nya tackel till flötmetet.  Jag ringde Jonas om att dänga i Skeppsvik på onsdag men han hade ingen möjlighet, då är det enkelt att ta sig till byn för att avreagea sig några timmar!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *