Nio gäddor och en Harr


Under onsdag blev det fiske trots att det egentligen inte skulle fungerat, hemskickade tidigare från jobbet gjorde det möjligt att ta några timmar i båten. Ett snabbt samtal till Filip så satt vi i bilen för att tämja krokodiler i Tavelsjö. Snabba ryck var det och ute på en djupkant började vi dänga utrustningen, vi bestämde att det räckte med att röra tafsen för att räkna gäddan som landad. Innan jag fått ut mitt bete hade Filip krokat två gäddor, de var på hugget idag och vi såg en massa betefisk under vattenytan. Jag fick ut min ”viper”och samtidigt som tittade jag på när han krokade sin tredje fisk, plaskar det till och Filip ropar ” åh helvete” då jag har hugg två meter från båten med ett jätteplask. Under dagen har jag åtta hugg och en landad gädda, Filip ”tafsar” åtta gäddor och blir nerstänkt några gånger. Vi fiskar av fyra ställen men det blir inga större fiskar i båten, det var hur som helst en underbar men svettig dag. Solskyddet räckte inte till och axlarna är enormt rödbrända, skitsamma lite får man väl tåla om det ska bli avkrokningar!!
DSC00376_1.JPG
Möte på jobbet och efteråt åkte Lena och jag ner på stan, vi tänkte käka lite och ta någon pilsner eftersom vi är barnfria och inga åtaganden som störde. Vi cyklade runt på centrum och som väntat var det många som hade samma tanke som oss, vi hittade till slut ett bord på Invito där vi käkade och mådde bra ett tag.Vi gick sen på Costas och njöt i sommarsolen, efter det gick vi på Bishops och avslutade kvällen. När vi skulle cykla hem träffade jag Anders P-N hans dotter Mia och Torbjörn Harr, verkade som de suttit ett bra tag och mått bra. Vi pratade en stund om allt möjligt och hamnade till slut med prat om skolan, jag tyckte att det inte fanns så många röda trådar som verksamheten ville och det gillade Harr. Han skrattde glatt och komiker som han är så gillade han min kommentar om att röda trådar finns på syverkstäder, det kanske blir ett inslag på nästa revy för denne roliga människa som jag skrattat åt många gånger inom olika sammanhang!

Jag är int´dum men jag är från Grubbe!!
M

2 kommentarer

  1. Så fiskeredaktörn träffade en Harr på stan. Tänk att det finns folk som heter Harr i efternamn. Men mött nån Torsk eller Abborre nån gång? Aldrig. Torbjörn Torsk, Abby Abborre, Seija Sik och Åke Ål, det skulle sitta fint. Gädda finns som efternamn, men då stavat Gedda.

    Fiskeredaktör Söderholm, dags att byta efternamn till nåt mer personligt profilerat. Vad sägs om Mats Marulk? Eller Mal? Nu fick du nåt att grunna på.

  2. Rapport 1 från midsommarhelgen i Vilhelmina:
    Bra fiske i Vojmån! Mycket harr i bra storlek, tyvärr fiskade jag inte själv utan hade fullt upp med annat. Dock drog jag två 1 kilos regnbågar i en inplanterad tjärn.

    Rapport 2 från onsdagskvällens fiske:
    Drog ned till Kåddis och nötte med flugspöt. Inte ett liv förutom små små fiskar som lekte med flugan. Träffade på en fiskare som hävdade att han haft på en stor men ja, ingen fisk inget bevis! Drog vidare till sörforsbron och där var det lika dött. Hade en som var uppe och nafsade men ville inte ta. Får ta nya tag nån annan dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *