Gädda, abborre och id


Efter lunch på lördagen åkte jag, Felix och Lena till Vikbotten, en liten vik där jag fiskade mycket när jag var liten. Min farmor Runa och farfar Stig hade stuga där då och nu äger pappa den men han har tyvärr ingen båt där, vi gick ner till stranden och slängde ut metet. Vinden låg på från Gullvik vilket innebar att det varma vattnet blåste ur viken, det bådade inte gott då jag var mest sugen på att dänga ”jerk”. Flötena åkte ut och bokstavligt åkte iväg i vinden och abborrarna var inte hemma. Började dänga för att spara mask inför kvällens mete, fiskade av ordentligt och det var ingen fart alls. Hängde på min ”salmo” och det smäller på en snipa kring 1,5 kg, ropade på Lena att komma med avkrokningstången. Den sitter fast sa hon och precis när hon sa det släppte gäddan från kroken, jag höll den i tafsen och den ramlade rakt ner på stranden. Ajajaj då! Jag dök ner och höll fast den för att ta gälgreppet, efter fotografering höll jag den i stjärten för att se till att den var pigg att släppa ut till djupet. Den stod still 3 sekunder och sen stack den iväg som en projektil efter djupkanten.
090627_1.JPG (Foto: Lena Sjöblom)
Kvällen avrundades på bryggan med flöten guppande i smådyningar, många båtar ute på havet idag i det sköna sommarvädret. Ulvön ligger ca 25 minuter från Gullvik om du har en schysst båt med lite hästkrafter, vi hade ingen båt alls så det blev bryggan. Lena hade tagit några abborrar när jag kom ner efter badtunnebesöket med Felix, det blev för övrigt badpremiär eftersom vi hade en varm tunna att slänga sig i igen. Var rätt sugen på att få någon stor id, det gick inte länge förrän jag hade hugg och kände direkt på ”klingan” att det var tungt motstånd. Håv sa jag till Lena och när jag sa det släpppte den, FAN jag förlorade en krok till!! Sprang upp och och gjorde en FC-tafs som jag satte en krok på, ner igen och riggade allting. Det dröjde ett tag och jag fick en kort men hög abborre som vägde mer än den såg ut, flötet vippar till lite försiktigt och jag gör mothugg. JAPP där satt den men tyvärr rätt nära bryggan så det blev ingen kamp, Lena håvar den perfekt och jag ta PB (personbästa).
Kopia_av_090627mete740g39cm.JPG 740 g & 39 cm (Foto: Lena Sjöblom)
Söndagen börjas med promenad för frukost på en fin sandstrand och jag kan tänka att Felix kommer att bada! Ikväll bär det iväg till Umeå för sista jobbveckan och det innebär fyra dagar arbete till det blir fem veckors semester, undrar hur många timmar fiske det kommer att bli? Innan dess tänkte jag hjälpa pappa med båtvagnen och rälsen, det arbetet blev avbrutet av en massa ilskna getingar som hade sitt bo i en rälsdelen. Inte skönt att bli biten av dem och jag hade tur att det bara var ett stick!

Njut av solen
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *