Året som gått, del 1

Min resa började för ungefär ett år sen, mitt fiskande och att jag dessutom skriver om det kan ju verka vara galenskap?

Många timmar har jag lagt på olika vatten runt Umeå, utrustning fortsätter att växa och det verkar aldrig ta slut på grejor. Vi spenderade förra nyår i Tavelsjö,vinden ven runt knutarna och det var minus 16 hela tiden. Jag hade stora förhoppningar om att pimpla och ismeta, vi tog oss ut korta svängar men det blev för kallt. Vi satt oftare vid en sprakande brasa tuggandes på en marschmallow. Vintern började övergå till vår, efter många förlorade betesfiskar lyfte jag äntligen upp min första ismetesgädda.
090410ismete2_82kg_1.JPG 2820 gram
(Foto:Lena Sjöblom)
Abborrpimplet var riktigt segt, jag blev enormt less på alla dessa småborrar. Lena gillar som sagt att pimpla, det blir bra för mig då hon alltid kan hålla med färsk betesfisk! Jag var med på två pimpeltävlingar, den ena var Blixtpimpel och den andra var PK Nordicnappet. Det är alltid roligt att tävla, men att springa som en galning för att ta upp småfisk är inte min grej. Jag fiskar hellre på egen hand, med Lena eller några av mina nyvunna fiskevänner. Tillsammans med henne åkte jag runt TavelsjönÖster och Västerfjärden utan någon ”större” fiskelycka, Felix han ville hellre vara hos farmor än följa med oss. Det enda fiske han ville göra var att pimpla lake, ett av våra pass var det -22 när Sävarån fick ett kortare besök men roligt hade vi. 

VF-Jerry kom fram till mig efter en match på Gammlia, han följde min blogg och tipsade oss om sikpimpel. Vi bytte mobilnummer, några dagar senare åkte vi dit med små ”myschkor” och tunn lina på pimpelspöna. Vippindikator hade vi inte från början men den behövdes, siken tar så otroligt försiktigt och dansar härligt runt i hålet när man försöker få upp den.
DSC00235_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
Hålen vi borrade för någon vecka sedan hade blivit enorma och isen var påväg bort. I samma veva hörde jag rykten om en gäddtävling i TäfteåfjärdenUmeå pike open läste jag om på Blixt. Jag ville verkligen vara med, utan båt var det ett stort problem. Då träffade jag Jonas som har båt, jag nämnde för honom att det var tävling på gång. Han svarade snabbt och bestämt att vi skulle vara med, jag anmälde oss som Team VF ”Fiskebloggen”.

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *