Hemma igen

Åtta dagar på Maldiverna, en intressant resa och vilka fantastiska människor!!

I onsdags haltade jag nerför flygplanstrappen på flygplatsen i Umeå, därinne väntade Lena och Felix på mig. Ett kärt återseende efter några dagars hemlängtan. I måndags besökte vi en resort som heter Anantara, en bungalow över vatten kostade ca $1000 = 7100 kronor/person och dag!!! Totalt galet och sorgen över att min familj inte fick uppleva detta paradis välde över mig. De jag reste med provade på lite olika aktiviteter, så det var ganska skönt att vara själv med min längtan efter dem. Fantastiskt väder i en underbar miljö, god öl och mat fanns det självklart! Mitt sår hade läkt så bra att jag vågade t o m simma 200 meter t o r till en hängmatta som de hade satt upp i vattnet.
10_03_29_0247.jpg 10_03_29_0193.jpg 10_03_29_0233.jpg 10_03_29_0260.jpg
(Foto: Mats Söderholm och Matti Kontsas)
Målvaktstränarutbildningen som jag assisterade gick alldeles utmärkt, de deltagande maldiverna var lika nöjd som oss. Vilka fantastiska människor, hela veckan gick i leendets tecken och alla hade väldigt trevligt tillsammans. Dagarna gick fort och tyvärr hann vi inte lära oss några namn. Vi delade snabbt ut smeknamn som ”Brown shirt”, ”Gerrard”, ”Owen”, ”Fisherman” och en massa annat beroende på vilka tröjor de hade på sig. Några av dem är jag nu vän med på FB och jag räknar med att det dyker upp några fler?
10_03_24_0003.jpg 10_03_24_0092.jpg 10_03_25_0061.jpg 10_03_25_0020.jpg
(Foto: Mats Söderholm och Matti Kontsas)
Fisket då undrar ni säkert, jag hade möjlighet att åka med ”Fisherman” på onsdagen men jag orkade helt enkelt inte. Uppe 6:30 och fisket skulle bli efter 18:00, jag var totalt knäckt av solen och luftfuktigheten så jag valde att tacka nej. I HithadooAddu atollen är ett fattig område, inga turister att jobba med eftersom de besöker resorterna. Det finns få aktiviteter för ungdomarna, många på öarna har problem med narkotika och gäng. Vi får hoppas att ”Dunga” och de andra kan använda kursen för att aktivera flera inom fotbollen, den konstgräsplan som finns där är till för ungdomarna så det finns hopp och tro.

Stort tack till Jari, Calle, P-G, Matti m familj, Antti, Saleem, Dunga och alla andra som gjorde resan till ett minne för livet!!!!

M    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *