Sista vårisarna

Sista veckan har jag passat på ordentligt, flera timmar på isen har gett härlig energi. 

Vilken härlig söndag, hela familjen gjorde en vårutflykt till Sillviken. Jag hade haft kontakt med Jerry om sikpimplet, det hade varit uselt och det berodde enligt honom på tjock is och lågt vattenstånd. Jag förelog för familjen att vi skulle åka dit och njuta i vårsolen, sagt och gjort! Vi packade matsäck och styrde mot havet. Isen var perforerad av hål sen i påskas, den årliga pimpeltävlingen hade gått av stapeln med ca 100 deltagare.

De hade haft ett uselt fiske, det visade sig att vi skulle få det lika dåligt. Det spelade ingen roll, familjen var tillsammans! Felix och Li busade och hade någon sorts brottningstävling, vi fikade och bara njöt av vårvärmen. Alla sorters myshkor provades utan resultat, med drygt en meter lina ute doppades det friskt utan resultat. Det grunda sundet ville inte leverera några hugg.�
10_04_11_009_1.jpg
(Foto: Lena Sjöblom)
10_04_11_019_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Några timmar senare vände vi tillbaks hemåt, kvällen avslutades på restaurang och efterföljande biljard. Innan det hade Lena och jag bestämt att prova förmiddagsfisket på samma ställe. På måndagmorgon skickade vi Felix till skolan och lastade in oss själva i bilen. På vägen hämtade vi Makke som också var frestad på lite istid. Ute på isen igen och i samma hål i det grunda sundet, det var lika dött idag trots alla försök.

Vi flyttade oss mot lite djupare vatten för att kanske få en abborre, det dröjde inte länge förrän Makke krokade en fin liten matfisk, själv nappade två små stackare på min myshka som svärfar Affe kommer att bli nöjd över att äta upp. Jerry gled ner på isen och kastade gliringar som vanligt, självklart fick han tillbaks lite men han skyllde bara bort sig som vanligt 😀 VI sa hej då och han åkte hem, jag hoppas att de fick åka till London på sin weekendresa trots vulkanutbrottet!!

Vi avslutade och den här dagen tackade jag min flytoverall för hjälpen, det blåste äckligt kallt och Lena ångrade att hon inte tog på sig sin. I början var hon kaxig och tyckte att det skulle sett töntigt ut med tre stycken på isen med samma overall. Nåväl, det var skönt att komma ut!!

Vårisarna börjar bli riktigt dåliga, gå inte ut själv och använd flytoverall, isdubbar, ispik och andra hjälpmedel för att kolla om man kan gå på den!!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *