Ismetesgädda

Isarna är som sagt väldigt dåliga, det sista ismetespasset efter gädda var otroligt härligt. 

Makke undrade om jga skulle med till en ny sjö och ismeta, gädda och STOR abborre lockade. Självklart passade jag på, det mycket bättre att sitta på isen än att ligga hemma i soffan. Han svängde förbi mig kring 8:00 på torsdagmorgon, vi lastade in och åkte mot Berghem för att plocka upp Markus. Vi styrde söderut och körde till slut in på en lerig skogsväg, de senaste veckorna har den här sjön visat upp några abborrar på 1600 gram. Filip, Jonte och Lasse hade haft riktigt bra fiske, nu var det alltså vår tur.

Det är verkligen sista rycket på isarna! Jag kommer inte att åka ut något mer, därför var det extra skönt att jag följde med! Solen tryckte på och jag hade verkligen svårt att ta mig fram, jag tjuvstartade men snart var de ikapp mig. Lasse var redan ute några hundra meter bort, Markus visade området han fiskat på förut. Vi valde ut vart vi ville lägga våra spön, Makke hade med sig sin 250 mm motorisborr och det var väldigt tacksamt på skitisen. Jag riggade två av mina spön med abborrtackel av fluorocarbontafs, enkelkrokarna som satt på agnades med två små mörtar jag fick av Markus. En död mört hamnade på det tredje spöet som jag ville ha gädda på.
10_04_15_008_1.jpg 10_04_15_031_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Vi såg hur Lasse sprang omkring på isen, Markus var riktigt sugen att prova bäckmynningen. Han lämnade oss, vi valde att vara kvar och det var skönt att slippa gå i sörjan. Tyvärr hände det inte så mycket, vinden tog på och det drog in en del moln. bjällrorna och vipporna lurade oss några gånger. Helt plötsligt fäller mitt spö, naturligtvis var det spöet längst bort. Vi tog oss fram men den förmodade abborren var borta, mörten var kvar så jag riggade på igen. Vi vände tillbaks och fick rapport om en Markusgädda på drygt 5500 gram. 

Vi sitter och pimplar och snackar fiske som vanligt, mitt närmsta spö fäller och vi tar med oss grejorna. Väl framme drar lina ut för fullt, snabbt kopplar jag av limklämman och linan stannar av för att dra iväg igen. Jag gör mitt mothugg och krokar en fisk, det blir en kort drillning då jag upptäcker att Makke filmar. Härligt, en till fiskefilm! Han undrar om jag vill ha hjälp, det behövdes inte och min förmodade abborre visar sig vara en gädda som snurrat in sig i tafsen. Jag tar upp den och den var krokad perfekt, Makke avkrokade och vägde åt mig i säck den här gången. Vågen stannade på 5500 gram, det måste ha varit en kille för en så smal slips kan inte haft någon rom i sig. Jag släpper tillbaks gäddan och tackar glatt för hjälpen, fan vad roligt det är att fiska!!!!
10_04_15_036_1.jpg
(Foto:Marcus Björkman)
Sista timmen går fort och vi börjar plocka ihop, Plåstren på händerna kändes bra, att gälgreppa en gädda är speciellt. Nu skar jag mig på gälbågarna, fingrarna fastnade när jag la ner gäddan i säcken. Det gör inget, det visar bara att man fått fisk och bara varit lite klantig 😀 Som sagt, detta var sista ismetespasset, jag hoppas ändå hinna lite sikpimpel innan isen är totalförstörd.

ArtiFishlogoren.jpg

Umeå Pike Open 2010 är på gång igen, jag kommer i år fiska med Robert. De 22/5 8:00 kastar ”Team Papegoj” Roberts finlandsfärja för att tygla Täfteåfjärdens gäddor.

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *