UPO 2010

Umeå pike open och en ny fiskebutik i Umeå med mer utbud och bättre service, fräscht med konkurrens!!

Umeå pike open (UPO) den 22/5 är på gång för andra året i rad, förhoppningsvis blir det en tradition. Förra året var det 23 båtar med 46 gäddfiskare, i år är det 50 båtar med 100 gäddfiskare anmälda + tre båtar i reserv. Vilket genomslag för Artifish grabbarna Alex och Lasse! 2010 finns det bara en klass, förra året vann Filip och Jonte i juniorklass. Alla fiskar på samma villkor, förutom när man tittar på tävlingsområdet som blivit dubbelt så stort. De som har båtar med stora motorer kommer att kunna röra sig över stora områden i Täfteåfjärden. Det känns kanske lite för stort för oss men det spelar ingen roll, jag och alla andra kommer att ha skitskoj!

I årets UPO fiskar jag med Robert, vi valde att kalla oss ”Team Papegoj” efter som det är vår favoritfärg på betena. Vi kommer att puttra ut i hans båt med en 5 hästars kinamotor, båten kommer att vara belamrad med spön, betesväskor, fotoutrustning och kanske något att äta. Mat njaee, kanske inte? Det hinner man inte, ev vid någon förflyttning blir det att stoppa i sig lite naturgodis och kaffe. Precis som förra året har jag skaffat sponsor, jag gick in på Jobline och presenterade min idé. Micke var lite tveksam men tillslut bestämde han sig för att gå in med tre tröjor åt oss var. Arbetskläder passar alldeles utmärkt till fiske, man behöver inte vara byggnadsarbetare för att handla på Jobline. Helly hansen tröjor i svart och orange, vi kommer att synas där ute om vädret tillåter det? Jag gjorde också en logga till oss, filmen ”Gudfadern” typsnitt med en gädda som hoppar. Skitcoolt 😀

I fredags var det så dags för Blixt att få konkurrens, Fiskecentrum Umeå slog upp portarna öst på stan. Jag tror på konkurrens, det har jag upplevt så många gånger inom fotbollen. Det är bara att köra hårdare, utbudet breddas och servicen kan bli ännu bättre för oss fisketokar.  Det är mycket roligare att gå in i en butik, klämma, känna och vifta med det man intresserad av. Visst kommer vissa köp fortfarande att göras på internet och utomlands, det slår dock inte en kontakt med en kunnig säljare! Det kommer att bli många besök på båda butikerna, det kan jag lova!

Ett intressant projekt är på väg att födas, Martin på Fiskecentrum har jag kännt ett antal år men vi har aldrig pratat fiske. Som pedagoger har vi haft kontakt med varandra men nu kanske det blir lite på frititiden också? Jag frestar er lite men berättar inget än, vi har börjat prata och mer information följer!

Skitfiske!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *