Jerkpremiär

Då var det avklarat, äntligen svingades det i öppet vatten

Tidigt, tidigt, tidigt klev jag upp på onsdag morgon, kaffepannan gick på medans alla grejor packades in i bilen. Mot Berghem för att plocka upp Markus och sen Mariedal där Lasse ivrigt kom gående med all sin packning. Vi styrde mot Ultervik även kallad ”Skitviken” och numer ”Snipviken”. Lasse och Markus vände båten och fick slita som djur för att få ner den i vattnet, själv stod jag och höll i ett rep. Den ”enorma” 2,5 hästar motorns skruvades på den ännu större båten. Lasse började snabbt snacka om ”heta” vikar, jag bad honom sluta med det. Jag fick kalla kårar och påmindes om det usla fisket vi haft med Spjutet i Rickleån i höstas, där var allt också ”HETT” men inte fick jag någon fisk!! USCH

Jag var otroligt ivrig och ville dänga med alla mina custombeten jag köpt i vinter. I hangbagen var de, alla obitna, glänsande och härliga handgjorda betena av Birkan, Svartzonker, Jaraal, Wolfarna och Slaktarn. Det enda betet jag inte tänkte använda var Stampe, jag tänker vila min specialbeställda papegoj till Tavelsjö eller UPO? Spöna och rullarna fungerade alldeles utmärkt, vi ankrade i första viken och jag hängde på en y.tail.jr av Birkan. Det gick inte många kast förrän första drillningen, skön kamp som tyvärr avslutades några meter från båten. Besviken fortsatte jag att nöta på samma område utan resultat, vi bytte vik men inga fler hugg. Vi drog oss mot mynning som var igenproppad, helt plötsligt var vi isbrytare där Markus stod och slog på isen med åran. Vi körde vidare mot Granskärsviken som visade sig vara riktigt ”hett” dålig!!!
10_05_05_019_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Vi vände åter mot ”Snipviken” och svingandet fortsatte, äntligen fick jag hugg igen. En annan Birkan gav resultat men bara för några meter. Två krokade gäddor som klev av på en hel dag visar verkligen att det var förleksfiske. Lasse nötte på med sin ”skitmörtsjerk” och avkrokade hela tre ”snipor” vid relingen. Glädjande för Markus så fick  han tillslut en gädda på ett egentillverkat bete, han testade sina hela dagen och belönade honom med största snipan. Gäddorna vart väl less på honom och valde att hjälpa honom lite? Alla mina customs var mycket intressanta att fiska med. Otroligt många egenskaper och det tar lite tid att vänja sig hur man styra alla dessa beten. Jag fick faktiskt kroka av jag med, två grenar kom upp från botten. Det börjar bli en fin samling grenar jag har från botten nu, jag roar mig med att ta kort på alla beten och grenar. Håll till godo!!
10_05_05_001_1.JPG

10_05_05_003_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)

Fiska aldrig där det är ”HETT” och använd aldrig ”HETA” beten!!!’
M

1 kommentarer

  1. I en vik i obbolatrakten har vi fått cirka 20 stycken från land på cirka 3 timmars fiske i veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *