Träningspass

Några timmar i Roberts båt för ”Team Papegoj”, på lördagmorgon går starten för Umeå pike open

Då var äntligen våra tröjor klara, jag åkte förbi Jobline och hämtade upp dem och fick suverän service av Magnus och Danne. Nästa stopp blev 4 säsonger för att hämta några beställda knapar, perfekta för att snurra upp ankarlinan på i båten. På vägen hem svängde jag in hos Robert för en kopp kaffe, planering och lämna över hans tröjor. Som vanligt fick Blixt ett besök på vägen hem, jag behöver lite hjälp med mitt ekolod så jag snackade lite med Blixt-Jonas. I samma veva frågade han om jag hört om någon 14 kilos gädda som var tagen i trakterna. Det lät intressant och snart får vi nog veta vem och vart den är tagen, om ryktena stämmer?

Tisdag em och pappalediga Robert och jag tog oss mot öppet vatten, vi rampade båten och hoppades att den nya ”gamla” motorn han bytt till sig skulle funka klockrent??!! Vi tog oss fram i fjärden utan bekymmer och ankrade vid första udden. Konstigt nog tog båda en Birkantail utan att vi visste att den andra gjorde det, betena skulle provas ordentligt inför helgen. Solen försvann och vinden låg på lite sådär kallt utan att det blev otrevligt men jackan gick på. Vi fiskade av eftersom och tog oss upp i fjärden, en massa vak på ytan gjorde oss nyfikna. Titta ropar Robert! – Det är lek där i viken samtidigt som det plaskar till och det syns simmande fisk. Leken borde ju vara klar, hans ekolod visade på 17 grader i vattnet så de borde ha gjort bort det? 

Timmarna gick och vi tuffade vidare, Robert verkade mer bekymrad över motorn än att vi inte fick fisk. Största oron var nog att den skulle krascha på lördag när det ska till i Täfteåfjärden! Vi fiskade av flera ”hotspots”och vi bytte beten frenetiskt. En massa gräs på custombetena ville vi inte ha, krokarna ska ju sitta i en käft och drillas för att sen släppas tillbaks. Det var en skön kväll, ett gäng grabbar gick efter strandkanten och landade en liten snipa. Vi skrattade båda skadeglatt när killen skulle kroka av den, det är inte lätt att plocka krokar ur en vass gäddkäft med fingrarna.
10_05_18_011_1.jpg
(Foto: Mats Söderholm)
Kvällen led mot sitt slut, vi ”fultrollade” med jerkspöna och gjorde de sista kasten. Motorn fungerade men behövde finjusteras enligt Robert, jag tyckte att den gick bra men jag kan absolut inget om motorer. Det var heller inga problem att stå och kasta i hans båt, det gällde bara att komma på hur packningen skulle stå. 44:orna behöver plats och samtidigt är nog jag bland de vingligaste som stått i en båt!! Jag ska plocka ihop lite beten och endast ta med två planolådor samt hangbagen med custombetena. Då ryms lite kläder, kaffe, macka och naturgodis i väskan, båten är bara 3;60 meter KORT så det gäller att planera!!

Under kvällen dokumenterade vi våra lagtröjor inför UPO 2010. Jag kastade och kameran smattrade, vi kommer att synas om det blir dimma! Tröjorna passade alldeles utmärkt men jag upptäckte ett problem. Trycket med Jobline, Helly Hansen och ”Team Papegoj” kommer inte att synas under flytvästen!! Det måste jag lösa innan helgen, det får bli ett samtal till Micke eller Danne på Jobline! Håll till godo med några aktionbilder på våra snygga tröjor som vi kommer att använda på lördag!
Kopia_av__DSC1590_1.jpg

_DSC1591_1.jpg
(Foto: http://www.fjallfoto.se/ )

Skitfiske
M

3 kommentarer

  1. Snygga tröjor, verkar dock bli ett tävlingsår igen i gäddlekens tecken. Jag tror det var i fredags som den där 14kgs gäddan togs, har ett sms om det på mobilen där det står vart den togs. Minns inte på rak arm. Var nån sjö inåt landet om jag inte minns fel.

  2. ryktena talar om en duktig gäddfiskare från vännäs som fick en gädda på 15 kg för nån vecka sen

  3. Hej! jag har tagit en gädda på 14,9 kg för 1,5 vecka sen just utanför vännäs, men inte är de väl mig du menar? 😛 bild finns om du är intresserad. Mvh andreas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *