Engelsk söndag


Under sommaren har jag arbetat mycket med mina planer och visioner, bloggen skulle komma i andra hand. Det verkar åtminstone en som saknat mina skriverier, Tack Sune! 😀

Min tränarkollega Stuart i Umeå FC pratade tidigare i vår med mig om att åka och fiska! Förra veckan bestämde vi att åka ut en kväll. Just nu har han besök av sin mamma och hennes nya man Dave. Han är gammal fiskare och det skulle bli en bra utflykt på deras besök. Fördelen var självklart att jag skulle få fiska själv. Stuart sms’ade mig på söndagen och undrade om svärsonen Mark också kunde följa med. Perfekt tänkte jag, han passar bra som ankarpojke.
10_08_15_011_1.jpg
Kaffedags för Stuart, Mark och Dave (Foto:Mats Söderholm)
Jag blev hämtad ca 17:00 på söndagen och vi körde de tre milen till Tavelsjö. En snabb sväng till stugan för att hämta utrustning och säga hej till Affe och Elsa. Båten tömdes efter det på ca 150 liter vatten och sen informerade jag vad vi skulle göra. När båten väl var i vatten riggade jag jerkspöna för ”fultrolling”. Vi puttrade sakta mot abborrgrundet som jag hittade på semestern. Inte ett nafs på trollingbetena och väl framme så gjorde vi iordning för haspelfiske och mete.

Alla tre skötte sig bra i båten, vi hade en väldigt trevlig och skön stund i den sena sommarsolen. Dave och Stuart flötmetade med mask. Mark och jag svingade jigg och spinnare mot kanten utan resultat. Stuart bytte och ville fånga gädda, båten gungade fram och tillbaka när han svingade iväg den enorma wobbblern. En gång var det inte långt ifrån att båten välte, skölja händerna när någon kastar efter gädda kan vara riskabelt!! YES hörde jag från fören, Mark hade bytt till flötmete och vevade in en liten stackars mört som han med glädje visade upp. Fisket var enormt trögt, några småabborrar besökte oss då Mark äntligen lyfte uppe en fin matabborre.
10_08_15_025_1.jpg
(Foto:Mats Söderholm)
Dave kämpade på utan resultat, jag provade dropshot och hade några försiktiga nafs. Vi valde att byta plats så vi svingade ut trollingbetena igen. Nästan framme rycker Stuart till, han tittar på mig och säger botten? NEJ säger han med ett stort leende, det är en fisk!! Han drillade en gädda som nästan studsade fram på vattenytan. Jag hjälper honom att kroka hans första gädda ever!!
10_08_15_029_1.jpg
(Foto:Mats Söderholm)
Nattkylan gjorde sig mer och mer påmind, alla hade fått fisk trots att det var grymt trögt. Lena och jag som haft så trevligt på dessa platser tidigare!! Vi  ”fultrollade” oss mot båtplatsen med tre spön, dock utan resultat. Jag packade ihop grejorna och vi hjälptes åt att fylla bilen med en massa spön och annat. Vi alla längtade in i bilens värme, en halvtimme senare släppte de av mig hemma. De var glada och nöjda med kvällens äventyr, jag kan bara hålla med och hoppas att jag snart kan åka ut igen!?

Det blev inget bompass idag heller, skitfiske!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *