Min firma

Tiden går för fort, man brukar ju säga att det beror på att man har roligt. Sommaren gick dock för snabbt förbi! Nu väntar höstens spännande fiske.

Sen min hälskadeperiod har tankarna irrat omkring hur jag kan förändra mitt liv. Jag älskar att fiska, att skriva och fotografera mitt fiske är minst lika roligt. Jag funderade på hur jag kunde kombinera alla dessa ting? Jag började läsa på internet och kom fram till att jag skulle starta en enkild firma. Tiden gick och jag hade kört fast. Jag kontaktade Fredrik som jobbar med sånt, han hjälpte mig med tips på länkar till hemsidor där man registerar och skickar in ansökan om moms och annat på företagsregistering. Jag lärde känna honom genom Umeå FC, snart ska vi boka in lunchen Fredrik!!

Jag satte mig och gjorde grunderna men körde återigen fast i djungeln kring moms och alla ekonomiska detaljer som finns. Via möten och e-post så var jag då äntligen klar under juli månad med mitt hemliga projekt. Visst hade jag pratat om att starta eget med många men inga detaljer hade jag spridit. Skatteverket och Bolagsverket fick mina uppgifter genom ansökan. Det första svar jag fick var från Bolagsverket, mitt bolagsnamn gick inte att använda så det behövde ändras! Skatteverket ville ha förtydliganden och svar, det gick åska i mitt huvud och jag bad om hjäp igen. 

Inga problem sa Fredrik som hjälpte mig med det sista. Ett telefonsamtal med skatteverket gjorde saker ännu mer klart för mig. Någon dag senare var mitt företagsnamn klart och efter ytterligare någon dag till så hade jag min FA-skattsedel. I samma veva jobbade jag vidare med min hemsida som snart är klar. Den har jag suttit och arbetat med många timmar och nätter under semestern. Vilka bilder, aktiviteter, rubriker, länkar och innehåll ska jag ha. Svåra val att göra men nu ska den snart publiceras!

Mitt företag heter Umeå Fishing med webbadressen är umeafishing.se som kommer att lanseras under september månad. Det är mycket att göra och den är inte helt klar, om ni läser min hemsida och hittar fel så kontakta mig på e-posten på sidan. NOTERA ATT DEN INTE ÄR PUBLICERAD ÄN!!! 

På hemsidan finns möjlighet att anlita mig som
– frilansjournalist (text och foto)
– fiskeguide (Umeå närområde)
– målvaktstränare (fotboll) 

Ett problem som dykt upp senaste månaden är fiskeguidesplanerna! Tydligen så behöver jag ett förarbevis för att kunna ta emot kunder i min båt. Det ska jag lösa under vintern, det blir några telefonsamtal till myndigheterna och ta reda på vad som gäller. Jag planerar att vara klar till vårens sjösättning. När det gäller isfisket är det inga problem, planerna där är att erbjuda lakpimpel redan i januari. Det beror självklart på om det kommer några beställningar? ;D

Ja, det var lite av det jag sysslat med när bloggen inte varit så uppdaterad! Var lugn, det kommer mera! Följ mig här på bloggen så ska jag ta er med på min fortsatta färd. Det är mycket som hänt och jag lovar att ni inte blir besvikna!!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *