MIN båt

MIN båt eller är det bankens? Det beror helt och hållet på hur man ser det!!

Många pusselbitar börjar falla på plats, firman igång och hemsidan fylls på eftersom. En av de sista bitarna hämtade jag på 4 säsonger i Umeå lördagen 11 september. En ”sprillans” ny aluminiumbåt med en STTTOOORR motor. Valet föll på en Linder 460 Arkip med en 50 hk motor. Jag hade letat och läst på internet om olika båtar. Det som avgjorde valet var de fisketimmar jag gjort med Kent i både Umeåälven och Tavelsjö. En stabil båt med bra planlösning och förvaringsutrymmen.

(Foto:Lena Sjöblom)

(Foto: Kent Nathanaelsson)
I nuläget har jag kört ca 10 timmar, motorn ska köras in så det blir inte allför hårt. Lite blandat med trolling och mer förflyttningskörning. Motorn har trollingmode, det innebär att jag kan köra framåt i tomgångsfart. Det är ca 2 knop så det kan gå lite för fort, det går tyvärr inte att ställa ner den. Då orkar inte pumpen dra in bränsle. Det ultimata hade varit 1-1,5 knop. Båten är fiskinvigd med ett helt gäng abborrar och gäddor, krönt med återfångsten på 16580 gram.

Marknadsföringen av umeafishing.se pågår dagligen! Premiären gjordes med min hyresvärd Hasse och hans kompisar. Lite av allt möjligt blev det, Roland som ska fylla år fick drilla två gäddor på trolling, han metade också upp ett gäng abborrar som fick följa med hem för att hamna i stekpannan.


(Foto: Mats Söderholm)
Jag räknade turen som träningsläger. Det behöver jag tydligen, när jag skulle återsätta den minsta gäddan tappade jag greppet om gäddan och mitt lipgrip. Den följde tyvärr ner i djupet och visst behöver jag träning! Det gav dock ett gott skratt oss alla! Jag släppte av dem på Sundlingska gården, istället kom Kent, Lena och Felix i båten. Vi kastade lite efter både gädda och abborre utan resultat, vi bytte snabbt till trolling och då hoppade gäddorna på.

(Foto: Mats Söderholm)
Lena stoltserar med dagens största på 4600 gram, tagen på en blå cisco kid 1800. Jag ska ta bort den bakersta kroken på de betena. Det har jag gjort på mina westinwobblers och det funkar bra, den tredje kroken skadar bara gäddan!

Till helgen blir det en sväng till ”byn” igen, Affe’st ska vintras och en del annat pyssel ska göras. På lördagen blir det fiske 😀 Om vi har tur senare i höst blir det jämtland för ädelfisktrolling. ”Spjutet” och hans brorsa Henrik brukar göra en tur efter all helgonahelgen. Det enda vi behöver hjälp med är boende, hoppas det går i lås!! 😀

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Grattis till båten, litet tips för att få ned farten är drivankare. Jag har som du kan köpa billigt, använt 1 gång.
    Jag trollar bara öring och då kör jag ca 6 km…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *