Dag 1 av 4, TV4

En av de tre fiskedagarna är avklarade, nu är det bara att satsa på de två återstående!

Planerna för onsdagen var en tävling mellan mig och Fredrik TV4 Umeå. Det ändrade vi ganska snabbt, det visade sig vara riktigt trögt. Både abborre och gädda var svårflörtade i den orangeskimrande höstsolen. Jag provade dropshot, jerk och till slut körde jag trolling för att ev få en fisk att fota. Kameran var redo hela tiden, det tog nästan fyra timmar innan hugget kom.

En 2,5 kilos högg på min ”westinare”, det filmades för fullt och jag drillade. I uppståndelsen glömde jag bort den andra wobblern som plöjde fram bakom båten. Helt plötsligt drar spolen på den andra ”amban” ut för fullt. Dubbelhugg, NÄPP!! Jag satt fast i botten och tyvärr förlorade jag den bästa trollingwobblern jag äger. Alldeles innan det fick jag frågan om jag förlorat många beten. Svaret på det var nej men nu hände det alltså! Efter det släppte jag av Fredrik och tackade för en trevlig dag. 

Eftersom jag var ledig valde jag att fortsätta fiska själv några timmar. Jag provade några olika grund där jag ankrade på ca fyra meters djup. Jag hade bestämt att bara fiska med tre custombeten. Birkan, Wolfcreek och Stampe skulle få arbeta. Inga följare eller hugg sågs eller kändes. Betena gled sakta fram i det 8 gradiga vattnet och med långa vevstopp där de ”hängde” kvar i sjön. Jag körde mot det sista grundet och ankrade på samma djup.

En ytail juniora av Birkan hängde i beteslåset, jag svingade ut det och det tog tvärstopp. Jag gjorde mothugg men det stod still! Till slut så forsade en gädda från grundet och tyngden kändes bra i spöet. När den kom fram till båten var hela betet och ca 1 dm av tafsen i munnen. Betet satt bra så jag tog fram all utrustning för att dokumentera den.

(Foto: Mats Söderholm)
Härliga 5 kg och 95 cm gjorde att min dag avslutades på ett utmärkt sätt. Det är inte lätt att fotografera och gör allt själv. Grymt enkelt när man är två!!

Bilderna från TV4 Umeå kommer måndag eller tisdag?

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *