Usch för kylan

Vilket fantastiskt vinterlandskap!

Det blir inte mycket till isfiske, det enda som skulle funka är lakpimpel. Kung Bore slår hårt mot oss alla, ismete efter gädda är inte att tänka på! Jag har ändå legat magsjuk i två dagar så det gör inte så mycket.

Det enda jag hunnit med är två pass gädda och två pass lake. På det sista lakepasset var hela familjen med. Lena, Felix, Li och hennes kille André var på isen. Min fiskekompis Markus B samt Fredrik från TV4 Umeå som jag gjort några inslag med. Tanken var att vi skulle skjuta lite bilder och prata om lakpimpel. Fredrik fick ett gäng schyssta bilder men jag kände mig som ett svammel. Ni får väl se själv när det kommer i något nyhetsinslag framöver. 

Lena dominerade denna kväll, skicklig som hon är! Felix hade inget tålamod alls, Li frös och svor över att hon inte fick någon fisk. Själv hade jag lånat ut alla mina spön så jag fick mest kroka av och titta på. Markus hade tagit med sitt ismete, jag ville visa andra alternativ än bara pimplet. Vi fick höra nappalarmet tjuta och det blev en liten stackare som klev av i hålet! Det fungerade iaf och vi fick fisk, det var viktigast!

Vilken otrolig sol det har varit ute idag, solen sken så vackert genom fönstret. Längtan ut på den gnistrande snön och isen är stor. Bara det blir lite mildare ska jag ta mig ut igen. Anders P-N ville ha lite lake och rom, det ska jag ordna åt honom. Gäddan ska också få några pass och självklart blir det abborrpimpel i väntan på fällningarna!!Nu väntar jag också på min artikel i VF och reporahet från TV4. Det ska bli spännande att läsa och se!  

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *