Stocken

Ute på det blå igen, väl förberedd för att landa storöringen!

(Foto: Mats Söderholm/umeafishing.se)

Lena och jag mötte Kent som planerat 8:00 vid rampen. Grejorna åkte i båten och vi satte direkt fart mot havet. Båten går fantastiskt bra och nu fanns det bensin i den 😀 Vi närmade oss första nedsläpp och riggade fyra spön. Ett som ska stå rakt bakåt, med en wobbler i propellerskummet. Det innebär tre spön åt sidorna. På det sista spöet satte vi en sidoparavan som gör att wobblern dras ut från båten. Det betyder att man kan ha wobblers bredvid varandra.

Jag gasade upp till 4 knop i det 6 gradiga vattnet. Ekolodet visade fisk men inte alls lika mycket som förra gången. Enda likheten var att ekona på 2-4 meter var över djupt vatten. Inne vid tremeterskurvan  var det alldeles tomt. Vi tuffade på genom sundet och svängde upp mot en grynna när ena spöet böjer sig hetsigt . Kent reagerar snabbt men han får knappt upp spöet ur hållaren. Det visade sig tyvärr vara botten, vi valde då att avbryta för att kasta med lite öringbeten istället.

Med motorn uppfälld och ankaret nere så fiskade vi på ca en meters djup. Jag hade köpt ett gäng nya beten på Blixt. Niklas och Jonas var hjälpsamma och det blev totalt sex beten. Jag skojade med dem och hotade med Hamerspöet om de lurade mig! Nåja, de funkade riktigt bra att kasta med. Bra kastlängder och fin gång i vattnet när de vevades in. Vi åkte runt på lite olika grynnor utan resultat. Vi tittade på båtsportkortet och beslutade att avsluta eftermiddagen med jerkfiske.

(Foto: Mats Söderholm/umeafishing.se)
Vi körde in i Västerfjärden i det fantastiska vädret. Vi provade rätt och felvända vikar utan resultat. Det började bli eftermiddag, vi hade provat allt möjligt men vi hade en hel massa följare. Gäddorna gled fram och tittade, de vände sen bort och smet ner mot bottnen. Jag hade två jättehugg, härligt med spöböj men bägge gångerna var det stockar.

(Foto: Mats Söderholm/umeafishing.se)
Kent
och Lena hade otroligt roligt åt mig, det hade jag också iofs. Fiskeguden tycker att jag gjort mitt och det räcker med träbitar åt mig. En fantastisk dag var över, vinden och solen gjorde mig ordentligt mosig så det blev en tidig kväll.

Mats
umeafishing.se

2 kommentarer

  1. Många tycker det är tidigt än för havsöring, jag provar dock imorgon igen.
    Jag har haft kanonfiske 31 mars i Stockholms skärgård, så jag tror nog att det kan finnas fisk att få häruppe nu ens om bästa fisket är nog runt 20 maj till 20 juni. Fast förra sommaren fick jag öring hela juli…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *