Robert

Det finns fiskare och fiskare och sen finns det Robert!

När jag började fiska seriöst kom jag i kontakt med Robert. Jag har fiskat mycket med honom nu och kallar honom kommentarskungen! En stor portion ironi och humor blandat med en del bitterhet. Många av oss som fiskar seriöst har dragit gäddor över 10 kilo. Mina två gäddor grinar mest illa hos honom eftersom jag är nybörjare. Det bästa med Robert är att han är en otroligt bra kompis. Engagerad, hjälpsam och han kan absolut inte sluta prata gäddfiske.

Jag satt och skrev med RobertFacetube (som stuggrannen Fredrik säger) och då skriver han en kontaktannons och vill ha en stor gädda!

Citatet direkt kopierat från vår konversation!
Lätt rundlagd och kramgo fiskare i nedre medelåldern söker dig huggvilliga gädda, gärna både lång och tjock och helst över de 10! Jag gillar långa romantiska fisketurer i solnedgången. Med förhoppningar om många träffar på tu man hand i min båt i framtiden.
Svar till: Tugga trekrok
Vem skriver så om man inte är totalt dedikerad??

Förra året fiskade vi i Umeå pike open tillsammans som ”Team Papegoj”. Det namnet tog vi eftersom det är vår favoritfärg på ”jerkarna”. Från början var förslaget att vi skulle heta ”Team Mediahora” men jag tyckte inte att det passade pga att vi skulle skriva för varsin tidning. Jag har aldrig skrattat så mycket någongång. Robert höll igång i sex timmar! Jag bommade totalt och han krokade en gädda som åkte vattenskidor in till båten. Kanske berodde det på att vi var mer intresserade av att fotografera fisk än att fånga dem?

Robert är också frilansfotograf och journalist, först och främst mot fiske men han gör annat också. I somras när Lena och jag skulle vigas på Svedjan i Tavelsjö frågade jag Robert om han ville hjälpa oss. Självklart gjorde han det och tog helt fantastiska bilder. Kolla in hans hemsida HÄR

Njut av bilderna som följer, det gör jag fortfarande!


En hyllning till min fiskevän som avslutas med en dikt som han skrivit själv!!
Det var en fiskare från fjällen
Han gjorde bruden på smällen
Fiska det han inte fick
… Efter det att vattnet gick
Blöjor var allt han fick byta
Och ungarnas näsor snyta
När han väl kom ut på en tur
Efter nån gädda som låg på lur
Så stod turen ej på hans sida
Man kunde se honom i båten lida
I vanmakt han skrek ut i falsett
Han hade nu tappat allt sitt vett
Med fiske skulle han definitivt sluta
Och ingen kunde honom tillbaka muta
Tack Robert!!

Skitfiske
Mats
umeafishing.se

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *