Usch och fy

Vilken fiskehöst vi haft, det ligger en hel månad fel.

Förra året den 21/11 satt jag på isen med Makke och Markus. Första ismetespasset var ett faktum även om det blev ett bompass för mig. Om jag kommer ihåg rätt så tog Makke en på 8 kilo då? Första ispasset i Tavelsjön gjorde jag den 5/12 med Kent. Vad gör man nu då, inte fiskar iaf! Fruktansvärt vad korkat, här har jag haft alla möjligheter att sjösätta båten. Inte då usch och fy, sjuk i två veckor och när det blev läge så förstörde de hårda vindarna chansen att sjösätta. Sen är det ju alltid något annat som ska göras, nåväl det kommer att finnas gott om istid.

Till veckan åker jag in med båten till Snö & Sjö för att vinterkonservera motorn. När det väl är gjort så töms den på alla grejor och in ladan! Det blir några månader på skoter istället om isen blir tillräckligt bra. Förra året var den helt värdelös här i sjön.

Det är tur att jag har planeringen för fotbollen som håller mig sysselsatt. Det kommande året i Superettan är otroligt stimulerande. Glädjande nog så är Umeå FC äntligen på väg att starta upp egen ungdomsverksamhet. Två lag planeras och vi blir många som ska hjälpas åt för att göra det bra! Det ska bli rikigt spännande att följa den utvecklingen på nära håll. Vi behöver skapa egna spelare här i norr, söderöver är det ett överflöd av spelare. Jag hoppas på ett spännade och givande år! 

Skitfiske
Mats

umeafishing.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *