Kallt! Fotboll?

Torsdag 120209

Nu får det vara nog!

Jag hade tänkt mig att fiska en del i januari men det sket sig fullständigt. Fullt med vatten mellan is och snö eller så blåste det storm. Sen kom den förbannade kylan som fortsätter ända in i februari. I lördags hade vi +9 grader i huset och det var -34 i Signilsbäck. Vem fan åker och fiskar när det är så? Lake skulle man iofs kunna fiska men Sävarån är inte lockande med dess småttingar. Älven känns för osäker även om det finns dom som nöter på.

Vädret har gett mer tid för fotbollen. Skönt att träna inomhus. Umeå FC har hunnit med tre matcher mot allsvenskt och allfinskt motstånd. Förkrossande 1-12 i målskillnad och vi har varit långt ifrån de lagens standard. Vi har mycket att lära och det otroligt stimulerande. En reflektion jag gjorde i bussen på väg från Jakobstad. Jag är den enda i truppen i som upplevt Superettan som spelare och tränare. I övrigt är det 2-3 spelare som har Superettan erfarenhet?

Det kommer att krävas otroligt mycket av oss alla. I division 1 mötte vi 2-4 spelare/lag som höll bra klass, under 2012 kommer vi att möta större kollektiv med 8-11 spelare håller hög klass. Långt ifrån vad vi är vana vid och pressen under de 30 matcherna kommer att vara stor. Umeå FC är ett bra lag och nu är det dags att ta tag i helheten med alla förberedelser, träningar, kost, vila och det som ska etablera oss inom elitfotbollen.

Skitfiske

Mats
umeafishing.se och Twitter

2 kommentarer

  1. Bo på landet ? har ni köpt hus ? Äntligen är Mats Söderholm vuxen. Bygg staket, täta fönster och plantera perenna växter ! Yesss !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *