Fingertoppar + 3 år

Tisdag 120221

Då var det dags för första pimpelpasset!

Fiskesuget har inte direkt varit påtagande men nu börjar det kännas roligt. Solen lyser tidigt på oss, dagarna blir längre och längre. De senaste väderveckorna har jag redan glömt och även helgens snöstorm som gav en hel massa snöröjning. Idag slutade jag 12:00 på jobbet, Lena jobbade längre och skulle träna på kvällen. Felix ska sova hos mormorfar så då tänkte jag passa på. Snabbt ut från jobbet och till affären för att köpa lite fiskeförtäring. Dessutom har jag börjat träna, målet är att kunna slå inlägg på målvaktsträningarna. Hade träningsväskan varit med så hade det nog blivit ett cykelpass innan fisket!?

Ganska precis 13:30 stod jag vid bilen och tittade rakt in i en storm vid det tänkta fiskestället. Fan svor jag inom mig och vämde hemåt. Jag grävde fram skoterna och laddade ner på mitt grund som låg mer i lä. Ismetesborren var det enda jag hade med mig och träffade av perfekt strax norr om grundet. Fyra hål gjordes i snabb takt och jag satte mig för att pimpla betesfisk. Direkt fick  jag en matborre och förhoppningen om en bra eftermiddag steg inom mig.

Två timmar senare satt jag och frös så fruktansvärt om mina fingertoppar. Det är det värsta jag vet när det gäller kyla. Fryser jag om fingrarna så fryser jag i hela kroppen rätt snabbt. Fisket hade dessutom varit uselt och inte en mört agnades på ismetet. Nu svor jag högt inom mig och packade ihop för att åka hem. Där fick jag dock snabbt värmen åter med nästan två timmar snöslunga på de enorma drivorna som blev kvar efter helgen. Våren kommer och fiskesuget ökar men abstinensen av att vara i båten och fiska är ändå störst.

Fiskebloggen firade dessutom 3 år i lördags, tiden går fort när man har roligt! Grattis till mig själv och VF!

Skitfiske

Mats
umeafishing.se och Twitter    

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *