Sjösättning

En veckas ledighet och äntligen tid att sjösätta och fiska lite.

Ledigheten i veckan var guld värd, ett besök i Göteborg hos våra vänner Tant Uldarika och Anders. Skön vila och lite shopping, god mat och dryck.

Många skratt var det och vi hade enormt trevligt. Vi satte oss i bilen på onsdag morgon för att åka mot Jönsköping för matchen Jönköping Södra-Umeå FC. Väl framme så vilade jag lite innan jag drog mot Stadsparksvallen för att möta Zoran Petrovic (Umeå FCs bästa mittfältare genom åren) Ett glatt möte och när matchen var slut hade vi en poäng med oss hem.

Kristi himmels är en bra dag, fredag är klämdag så det passade alldeles utmärkt att vara ledig idag. Efter lite stök på gården och med sonen så sjösatte vi i rampen. Darlingen var påpälsad som om det vore vinter och det var klokt av henne. Det var riktigt aprilväder där solen, vinden och regnet spelade oss många spratt. Vi hade med oss älgfärs som vi grillade vid Sofiastuun, det var riktigt härligt och jag njöt av varje sekund både i båten och på land.

Innan jag åkte till Göteborg höll jag på att riva det gamla utedasset på gården. Där fann jag en massa noteringar där svärfarfar Einar (Darlingens farfar) hade noterat när Tavelsjön var isfri. Den blyertstext jag hittade började med 11 maj 1913 och slutade med (som jag tror?) 14 maj 1928. Helt fantastiskt, svärfar berättade att de brädorna satt vid gamla utedasset vi lagår´n som rivdes på 50-talet. Brädorna återanvändes som allt annat på den tiden och det är jag glad för!

Välkomna

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *