Genomfört

Ute med folk igen, första bokningen genomförd.

Härligt att återigen ta ut fiskare på Lake Tavelsjön som jag kallar den på twitter. Haspel och spinnfiske efter gädda stod på programmet. Som jag trodde så hade inte gäddorna börjat leka än. Med endast 10C i vattnet så ville jag börja med trolling vilket vi gjorde. Några fångade fiskar och det visade sig att den största kom upp först. En vit westinwobbler med rött huvud visade sig vara bäst. Vi puttrade runt sjön och drillade några gäddor. Spinn funkade knappt och Ulf hade stora problen att veta vilka beten han skulle använda. Det konstigaste var en råtta med sked bl a, han trodde på det men det gjorde inte vi andra.

 

Efter lite kaffe, ost och kex körde vi mot Avan, vi ville kasta och därinne borde det vara varmare i vattnet. Alldeles riktigt, där var det 15C och det plaskade lite varstans. Naturliga färger fungerade dåligt i det sunkiga vattnet. Dagens vinnare blev min favoritfärg ”papegoj”. Totalt blev det 17 fiskar fördelat på oss tre på en helt fantastisk dag.

Nästa fredag blir det nöjesfiske med J-P i Lake Tavelsjön och lördagen blir det en bokning i havet.

Skitfiske och välkomna

Mats 

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *