Då är det igång

Några timmar på sjön rensade tankarna och nervositeten!

Lördag och det var perfekt väder för några timmar i båten. Jag åkte ut med ett jerkspö och customväskan för att kolla vattentemperatur och kolla vart fisken fanns. J-P och hans son Teodor hhade precis sjösatt vattenskotern i rampen och självklart blev det fiskesnack. När de väl flyttat på sig så backade jag ner och satte snabbt fart mot fisket.

Som ni vet vid det här laget är jag målvaktstränare i Umeå FC som inte rosat marknaden i Superettan. Då kändes det bättre med fiske istället för att begrava sig framför datorn i två timmar. När jag kom iland kollade jag självklart ”ajfånen” och besvikelsen sköljde återigen över mig efter förlusten med 2-1 i Varberg. PISS!!!!

Fisket var det ja! Ankrade med elmotorn utanför ett grund på ca 4 meter och började svinga i det 16C gradiga vattnet. De fem första kasten satt det tre gäddor där den längsta var 80 cm. Fokus kommer i fortsättningen att ligga på gäddlängd och får jag någon riktig gris så  väger jag den. Väderomslaget som kom förstörde fisket och jag åkte hemåt. Där mötte jag Skogs-Nicke som precis var på väg ut. Regnet strilade dock och jag såg dem ge upp ganska snabbt.

Gäddfisket är igång! Välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *