Midsommardagen

Otroligt nyfiken på hur det stod till med abborrarna?

Sovmorgon och jag ville bara ta mig ut på den sköna Tavelsjön. Ostliga vindar och sol, shortsen och skjortan åkte på. Båten packades snabbt och efter en stor slängpuss till Darlingen så åkte jag ut. Customväskan med jerks och abborrgrejorna var riggade för några timmar.

Många äldre som fiskat i sjön pratar alltid om Storön. Jag har aldrig haft någon större lycka men det går tydligen att få stor abborre runt den? Jag driftade längs den södra kanten och ankrade elmotorn då och då när jag glidit förbi några finare ”bananer” på ekolodet. Några smågäddor var framme och släpptes tillbaka lika snabbt. Vattentempen på 16,5C imponerade inte och jag blev utan abborrar den här gången.

Styrde sen ut mot Tarmgrundet där Olof med kompisar satt och pimplade utan större lycka fick jag veta efter ett snabbt stopp. Trollade dock till mig största gäddan för dagen och de närmaste timmarna gav inget mer. Många båtar på sjön men tyvärr få fiskare. Snart är det semester och då blir det säkert fler? Snart hoppas jag också få klart med mitt förordnande som tillsynsman i sjön och då börjar mitt arbete mot ett fiskevänligare Tavelsjö.

Välkomna

Mats

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *