15 timmar båt

Ute på bokning igen och nöjesfiske

Laddad för en långdag så studsade jag upp ur sängen på tisdagmorgonen. En återkommande kund ville drilla gädda och abborre. De ville börja med trolling så vi plöjde fram och tillbaka utan hugg. Vi ändrade taktik och platser, vi började misströsta och gav upp för att äta lunch. Grillade hamburgare över öppen eld med alla tillbehör smakade gott. Vi trollade vidare tills jag ledsnade och bestämde att vi skulle kasta istället. De två första kasten hade Peter två gäddor och glädjen var total efter fiaskot tidigare. Några förlorade beten och ett gäng abborrar på mete så avslutade vi dagen. Alla var nöjda förutom med det usla fisket.

Eftersom Darlingen var på någon örtvandring i Flurkmark så stannade jag kvar på sjön och Kent klev i båten med mig. Han hade med en pizza åt mig som jag åt medan han började dropshota efter abborre. Första pizzamiddagen i båten och en alkoholfri öl smakade alldeles utmärkt till!

 

Det högg bra för Kent så vi bestämde oss för att fortsätta jaga abborre. Dropshot med mask var det som fungerade bäst. Kent drillade hela kvällen och hans avslutning efter kl 22:00 var riktigt imponerade. Massor av matfisk högg och glädjen var hög. Själv så nötte jag på med jiggar, spinnare, och gummimaskar på både carolina rig och dropshot. Det gick inte lika bra för mig men det struntar jag i. Nu är det igång på riktigt! Totalt blev det 15 härliga timmar i båten, väderprognosen var god mot mig men i jkroppen var jag riktigt sliten.

ANTIK – KURIOSA – LOPPIS några dagar ska bli intressant. Vi flyttade in i ett hus där till och med kylskåpet var fullt. Vi behöver vi göra oss av med lite grejor som inte används och har stått hur många år som helst. VÄLKOMNA!

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *