4 Dagar

Utomhus alltså, förr var det klart mer ute på krogen. Det är bättre som det är nu, saknar inte det livet överhuvudtaget!

Idag bär det ut på fjärde fiskedagen. men det får ni läsa mer om sen.

På påskafton kom vi ut ganska sent på isen.Ett skoterrace i oval lockade oss, Sandströms över åkern skulle dit och Fredrik skulle delta. Jag laddade kameran och körde till närliggande Kvarnfors. 15-20 gamla skotrar stod huller om buller på den lilla sjön och vilka kontraster det var jämfört med dagens monsterskotrar. Det ettriga ljud på veteranskotrarna var öronbedövande och jag tänkte inte på att ta med öronskydd. Nåväl en trevlig tillställning på ca timmen gick snabbt. Vinnare körde enkom från Stockholm för att delta och han kunde samtidigt stolt utses till totalvinnare av de olika deltävlingarna!

13 03 30 001

13 03 30 170

Fredrik med sin Yamaha 300

13 03 30 402

13 03 30 074

Fiske på eftermiddagen var totalt värdelöst. Kent kom ut med sina söner och lite längre bort satt ABU-Nicke med en kompis. Även dem misströstade och vi gav upp rätt efter några timmar. Det var inte lika bra på det stället som det är på sommaren.

13 03 30 516 13 03 30 508

Kring lunch på söndagen hämtade jag Kent i stugan, jag hade bestämt att prova vårt gamla abborrställe. Betesfisk fanns det så rätt snabbt hade vi riggat de fem spöna. Mörten var väldigt försiktig och vi fick vänta länge innan första fället. Förmodligen tappade jag en stor abborre pga klantighet med slirbromen. Det fällde dock strax efter och där satt andra slipsen för i år.

Som sagt, dag fyra kommer sen!

Skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *