Avslutad påsk

Sköna timmar på isen, vädret värmde iaf när fisket inte gjorde det! Igår hittade Kent och jag något underligt på isen. En fastsurrad gungställning på oljefat med en talja i mitten. Det verkar vara någon som ska bärga ett vrak efter islossningen? Nåväl, fiskar man inte kan man ju göra annat!

130401 011

Måndagens och det fjärde fisket var lika uselt som de andra dagarna. Jag började med att lägga ut mina fyra spön mellan två grund på lite varierande djup. Direkt spöna var i började mörtjakten. De verkade som bortblåsta och endaste de minsta abborrarna ville äta maggot. Överraskande nog kom Affe och Elsa ut på isen igen, det var otroligt länge sen de pimplade två gånger samma vecka. Vad roligt.

130401 015

I och med att de kom så flyttade jag mina spön pelagiskt där Darlingen satt och pimplade. Borrade ett pimpelhål åt mig själv och satte mig. Solen värmde skönt och att ha  nyborrade hål gjorde det ännu varmare. Valde ut tre likadana balanspirkar i olika färger. Småfisk var det gott om men nu högg det helt plötsligt på en mörtfärgad balans. Jag lade ned spöet och handlinade upp min största pimpelabborre (420 gram) någonsin. Stolt visade jag upp den för de andra, perfekt filé skulle det bli av den eller så blir den flådd.

130401 017

13 03 30 500

Sen var det bara småfisken som nappade, Darlingen hade roligt ändå och hjälpte sina föräldrar att flå de abborrar vi fångat. Nöjda och glada över blivande middagen så skjutsade Darlingen dem till bilen. Vi kände oss också nöjda, vi packade därför ihop och avslutade denna påsk. Mycket nöjda med vädret och tiden på isen. Fisket är knappt lönt att skriva om men roligt är det i alla fall. Jag har fått drilla fisk och adrenalinet finns där för fortsatt jakt!

På onsdag har jag min andra isbokning någonsin. Det blir en annorlunda dag, ska bli spännande att prova något nytt. Jocke kommer ut med sitt jobb och han är peppad på att laga käk, utekock som han är!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *