Nu är det igång

Både gädda och abborre på hugget!

Efter söndagens segermatch hade jag väldigt bråttom hem. Sjösättning i en temporär ramp skulle testas. Markägaren till den vanliga rampen i byn är less på otrevliga och slarviga människor. Jaga kor är inte roligt speciellt OM det är slarv av oss användare. SKÄRPNING NI SOM SJÖSÄTTER I TAVELSJÖ, GÖR RÄTT FÖR ER!!!

Båten kom lätt i och jag skulle testa Jaraals nya beten som han gett mig. Det gick alldeles utmärkt. En abborre och en gädda var snabbt i båten. Kändes som att det skulle bli en givande kväll? Jag fiskade av några kanter med ett antal stötar på betet och några gäddor i båten var jag nöjd med testet.

13 06 16 012 13 06 16 018

Jag tog mig ut mot djupare vatten och skulle testa några gösdräpare från Tradera. Tänkte att de kunde funka lika bra på abborre och det gjorde dem. Några abborrar och en massa stötar senare så bytte jag bete igen. Pga djupet på ca 6 meter så hängde jag på en mörrumspinnare med orange sked på 18 gram. Hur kan jag ha missat denna fantastiska spinnare. Abborre på abborre i båten men inga storlekar tills det började skymma. Två fina sparades sen dog det av så jag sökte upp Tarmgrundet.

Efter ett fåtal kast är det stopp, tvärstopp och första gäddan på mörrum var krokad. Det var en fin bit. Fjärde största jag tagit i Tavelsjön! Efter snabb mätning och vägning så plaskade gäddan åter till djupet. En välgödd gädda på 7 kilo och 105 cm var ett välkommet tillskott till cv´t. Jag hann bara ta några kort så dog batteriet i mobilen, typiskt!

13 06 16 014

Några fina filéer till lunch för familjen på måndagen blir bra det. Den största abborren krokades glädjande nog på vertikal. Som jag slet och kämpade förra året utan resultat och nu satt den bara där.

13 06 16 021

13 06 16 022

Ingen tokig storlek det där!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *