Porträtt och protester

En något dämpad dag i dag.
Förkylning och misstänkt feber. Eller kanske bara ”manlig förkylning”, som min flickvän brukar säga när jag ojar mig väl mycket. Det ligger säkert något i det också.

Ser att porträttfotografen Knut Koivisto flyger upp till Umeå för att hålla föreläsning på tisdag. Annordnas av Cyberphot och gratis anmälan. Ett starkt tips om man har vägarna förbi Umeå på tisdag!

KOIVISTO

 

Foto: Knut Koivisto

Tittar också med blandad förtjusning på upploppen i Baltimore, USA (Om du missat det så började det som protester efter att ännu en mörkhyad person dött efter polisingripanden. Visst blir man trött). För mig som sett kriminalserien The Wire som utspelar sig i just Baltimore blir det på något sätt komiskt, det är som att tv-fiktionen blir verklighet. Men det finns inget komiskt i dödsfallen som fortsätter att följa USAs svarta befolkning, eller det kaos som sprider sig när folk tar tillfället i akt att förstöra så mycket som möjligt.

Som vid så många andra uppror på senare år så sprids några av de bästa bilderna från dramatiken via sociala medier. Amatörfotografen Devin Allen uppmärksammas av Time för hans instagramrapportering av upploppen.

Skärmavbild 2015-04-29 kl. 14.47.56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Devin Allen / @bydvnlln

Artikeln på Time hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *