Profil: Anton Lilja

AntonLilja

Jag nåddes just av nyheten att Anton Lilja, naturfotograf från Skellefteå, ska hålla en föreläsning och bildvisning på Nordanå imorgon kväll. Anton Lilja är endast 16 år gammal, men har redan vunnit två prestigefyllda priser i den internationella tävlingen Wildlife photographer of the year. Senast 2014 tog han hem förstapriset i tävlingsklassen 15-17 år.

Så självklart ville jag göra en liten intervju med honom här på bloggen!

Hej Anton! Hur kom du på tanken att hålla förläsningen?
Det var faktiskt Skellefteås lokala fotoklubb som frågade mig om jag ville visa bilder. Jag kände mig dock väldigt peppad och att det skulle bli jätte kul.

Anton Lilja

Foto: Anton Lilja

Vad kommer det handla om?
Det kommer läggas mycket tid på två områden som jag själv är väldigt intresserad i. Det ena delen är om ugglor som jag har fått förmånen att fotografera väldigt mycket under förra sommaren då det var ett riktigt uggleår. Jag kommer även prata om mitt nya projekt.

Spännande, kan du berätta mer om det?
Jag har nyligen börjat med ett projekt om bävrar. Jag är väldigt fascinerad av detta djur då de är väldigt viktiga för många andra arter. Jag tycker även att deras dammar och hyddor är otroligt välbyggda byggnadsverk.

11198663_830653066988885_1915274976_n

 

Foto: Anton Lilja

”Lappugglan är speciell då jag tycker den är så respektingivande och ger ett mäktigt intryck. Den kan sitta ute i den mörka granskogen och bara glo på dig”

Information om Anton Liljas bildvisning på Nordanå hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *