Sköna lördag

Äntligen helg.
Det har varit en sällsynt intensiv vecka, flera större artiklar och intervjuer som gjorts. Intressanta möten också, mer än vanligt känns det som. Snackade miljö med Karl Bonnedahl, och inopererade chip med Emillott Lantz. Bland annat.

Men nu ska ju det här handla om foto!
Stora händelsen den här veckan var intervjun med porträttfotografen Knut Koivisto. Den artikeln kommer på måndag, och då kommer jag även släppa en podd-intervju med honom här, exklusivt för bloggen. Något att se fram emot!
Fotografen Knut Koivisto föreläser på Studio 1646 i Umeå.

 Foto: Jonatan Stålhös

Har även fått väldigt fin respons angående Fokus på foto och att vi lyfter fotografi! Kul att höra att fler än vi tror på att det är ett område värt att skriva och prata om.

Är dessutom lite sen på bollen när jag inser att Johan Bävmans bildserie om pappalediga svenskar vunnit silver i Sony World Photography Awards. Den har jag sett i flera olika samband under våren, och kul att se att den tagits så väl emot utomlands. Men jag förstår också varför. Det är väldigt ovanligt att se män porträtteras som den omhändertagande för familj och hem. Även här i Sverige där jämlikhet på många sätt kommit längre än i andra länder bjuder det här reportaget på någonting nytt. Att det dessutom är otroligt vackra bilder och varma ögonblick gör det hela så mycket bättre.

Swedish dads

Foto: Johan Bävman

Se hela serien på Johan Bävmans hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *