Främlingsporträtt med Samuel Pettersson

Goddagens. Ny vecka, måndag, och en fräsch artikel av Fokus på foto i Folkbladet. Idag om porträttfotografen Samuel Pettersson. Kortare intervju med mycket bilder, trevligt så ibland också.

SamuelPetterssonFoto: Samuel Pettersson

Konceptet med ”främlingsporträtten”, som Samuel kallar dem, är att han tar bilder av folk han inte känner eller har i uppdrag att fotografera egentligen. Dagar när han inte har så mycket inplanerat i kalendern eller sitter upptagen med datorarbete brukar han lägga ut på Instagram att den som vill får komma förbi studion och få en bild av sig själv.

”– Grunden är att fotograferingen sker helt på mina villkor. Jag erbjuder någonting som är helt styrt av mig. Det blir en bild, och det blir den bild jag vill ha. Jag är helt ärlig inför och brukar säga att ”du kommer kanske att hata den här bilden”, men jag tänker att många ändå blir glada.”

Samuel2Foto: Samuel Pettersson

Hela den korta intervjun hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *