Fotovecka!

Goddagens.
Måndag, och ny artikel av Fokus på foto i dagens Folkbladet. Såklart både i tidningen och på webben.
FokusI dag handlar det om de roliga aktiviteterna som Cyberphoto bjuder in på. De fyller 20 år som webbutik och firar genom en vecka full med föreläsningar, visningar och lite klämma-och-känna-med kameramärkena. På programmet sticker framför allt bildjournalisten Niclas Hammarström ut, prisbelönt i såväl svenska årets bild som internationella World Press Photo. Många känner säkert igen namnet sedan han och journalisten Magnus Falkehed blev kidnappade under en reportageresa i Syrien. De klarade sig lyckligtvis med livet i behåll bägge två, och senare samma år vann han flera priser i Årets bild med material just från Syrien. Det kommer garanterat bli intressant att lyssna på.

De föreläsningar som sker är:
Måndag: Kennet Sporsheim, konsertfotograf,
Tisdag: Tipelapsfotografering med Martin Wallgren 
Onsdag: Fotografering med actionkameror med Maria Granberg
Torsdag: Inspirationsföreläsning med Tobias Fischer
Fredag: Niclas Hammarström, bildjournalist

Hela veckans program hittar du här.

11230220_1838032099754642_9079042494022926670_n

Men Cyberphotos kalas är inte allt som händer i fotoväg den här veckan. På lördag arrangerar jag och två vänner Planket Umeå, en öppen fotoutställning utomhus i Döbelns park. 65 fotografer kommer och ställer ut sina bilder, och även där kommer det vara lite kringaktiviteter i form av föreläsningar, workshops och livemusik. Nu hoppas vi bara på att väderprognosen svänger om så kommer det garanterat bli en fantastisk dag i parken! Kom förbi och säg hej och kolla på massor av fantastiska bilder!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *